Pazar, Temmuz 31, 2005

Pazar Kahvaltisi - Fotograf Muhabbeti

Pazar kahvaltisinin adresi belli: Lyndhurst Riverside Park. Artik rutine oturttuk. Pazarlari omlet - bagel - cay vs. kahvaltiliklarimizi alip parka gidiyoruz. Guzel bir mekan, pazar gunu tembellik etmek icin birebir!

Park, eve 2-3 km uzaklikta o yuzden ben bisikletle gidip geliyorum.

Yandaki resmi Ilkay Kazakci cekti, dolayisiyla bir o yok resimde. Galiba ayni pozu bir de resimde sagdaki, Sibel'in cocukluk arkadasi Munevver'in makinesi icin verdik.

Munevver'in Sony, guzel bir alet, gayet hizli cekiyor ama benim alacagim bir sey degil. Cunku benim Nikon CoolPix 5400'un en cok sevdigim ozelligi ekraninin govdeye bitisik olmamasi. Boylece mesela kalabalik ortamda onumu goremiyor bile olsam kamerayi basimin uzerine kaldirip, ekrani kendime cevirerek neyi cektigimi gorebiliyorum.

Coolpix'in en kotu ozelligi ise hafiza kartinin buyuklugu arttikca (benimki sadece 512MB) yazma hizinin acaip yavaslamasi. Butun resimleri FINE modunda cekiyorum. Bu en yuksek cozunurluk. Pek cok kisi bunun gereksiz oldugunu dusunuyor ama hard disk buyuklugu artik sorun degil, dolayisiyla resimleri kucultmek anlamsiz.

Ustelik bilgisayar ekranini kaplayan resim 640 x 480 pixel boyutlarinda idi; cunku 14", 15" lik monitorler kullaniyorduk. Simdi oyle mi? O zaman ki resimlere kucucuk kaliyor ekranda. O yuzden resim dosyasinda fazla bilginin zarari olmaz, cozunurluk ne kadar buyukse o kadar iyi...

Hiç yorum yok: