Çarşamba, Temmuz 06, 2005

Allamuchy Park'ta 4 Temmuz

Pazartesi 4 Temmuz oldugu icin ABD'de tatil idi. 4 Temmuz 1976, Amerika'lilarin Ingilizler'den bagimsizliklarini ilan ettikleri gun (Independence Day).

Biz de tum hafta sonu, 4 temmuz barbekusuz olmaz diye diye hazirlandik. Pazartesi epey bir telefon trafiginden sonra 2 yil once grupca gittigimiz 45 dk uzakliktaki Allamuchy Parkina gitmeye karar verdik.

Velhasil aradik baktik ki, "guzel havalarda kapali ortama gitmeyi reddediyorum" diye bana bahaneler bulan Ilkay Kazakci Bey "Turkiye'de dugun filan derken cok yiyecegiz, hazirlanalim" diye kalkip gym'e gitmis. Ustelik, bir de yuklenmis ki ne yuklenmis, sonunda "halim yok, basim donuyor" dedi, park ve dahi barbekuyu es gecti.

Neyse, benim bisikletle, Haydar Bolunmez kardesin bisikletini ve dahi bir suru zimbirtiyi bizim Ford Explorer'in bagajina tikistirdik. Eda - Murat Kilic ta yetisti ve 2:30 gibi toplanip yola ciktik.

Allamuchy Park - Yanmayan Ocak...


Parka vardigimizda ben daha kahvalti etmemistim, haliyle hemen ocagi yakalim dedik ama nalet alet yanmadi bir turlu ugrastirdi biraz.

Allamuchy Park, NJ - Eda - Bezen


Resimde, arkada Murat ile Haydar ocagi alevlendirmeye calisirken, Eda ile Bezen kahvalti etmenin rahatligi icinde gorunuyor:)

Neyse, ocak yandi, etler pisti, afiyetle yenildi icildi ve koltuklarimiza kurulduk; muhabbet fasli basladi. Eda ile Murat'in 8. evlilik yildonumunu de kutladik.



Sonra, harekette bereket vardir diyip Haydar, Eda, Murat ve ben bisikletlere bindik ve 2 yil once gittigimiz bisiklet yolundan ilerlemeye basladik.

Allamuchy Park, NJ - Bisiklete binme vakti


Yola ciktiktan az sonra eldivenlerimi takmayi unuttugumu farkettim. Almak icin donmedim; kotu bir kararmis! Cakil yiginlarini gorunce aklima geldi, Haydar'a memleketle ilgili bir animi anlatiyordum. Birde on teker bir tasin uzerinden sekti ve kendimi yerde buldum. Yer keskin taslarla doseli oldugundan sol bacagim ufak tefek cizikler olustu. Sag kol bilegimide ve sol avucumun icinde 2cm capinda bir alan soyuluverdi.

Mecburen geri donduk. Yikadik, temizledik, eve varinca da bandajladik. Baslarda keyboard kullanirken bazi parmaklarim aciyordu. Mudurume telefon edip, takim arkadaslarima ertesi gun ise gelemeyecegimi yazdim...

Hiç yorum yok: