Cumartesi, Ekim 29, 2005

Film: Alexander ve Kung Fu Hastle

Alexander filminin haberlerini duyup reklamlarini gordugumde, boyle bir film icin Colin Farrell in hic uygun olmadigi seklinde bir onyargi ile yaklasmistim. Ancak yigidin hakkini yigide vermek lazim! Colin Farrel gayet iyi, inandiriciydi!

Oliver Stone'un filmlerinin uzun olmasina alistik, bu da gelenegi bozmuyor. Stone garip bir adam, Midnight Express'i izledigimden beri carpitmalarini normal karsiliyorum. Alexander'da genelde tarihe sadik kaldigi yazildi.

Milattan once 356 yilinda yilanlarla icice yasami ile un salan Olympias (Angelina Jolie) ve Yunan Krali 2. Philip'in(Val Kilmer) oglu Alexander The Great (Buyuk Iskender) dogar. 16 yasindan itibaren babasi ile savaslara katilir. 20 yasinda iken kizinin evlilik toreninde oldurulur. Suikastin arkasinda kimin oldugu belli degil. Pers krali 3. Darius suclananlar arasinda. Filmde suikasti Olympias'in duzenlettigi ima ediliyor. Yine filmde Alexander'i henuz 25 yasinda iken Guagamela'da bilinen dunyanin diger buyuk hukumdari 3. Darius'la savasa tutusmasini ve Darius'un kacisi ile sonuclanan zaferini izliyoruz.

Film'deki diger goreceli olarak buyuk savas, filmin sonuna dogru Hindistan'da yaralanmasi ile sonuclaniyor ve nihayet geriye donmeye karar veriyorlar. Film, kisiler uzerine yogunlasiyor ve tarihsel olaylar oldukca bulanik kaliyor maalesef...8/10

Kung Fu Hastle, reklamlarindan bekledigim kadar olmasa da oldukca eglenceli bir film. Hong Kong sinemasi kaliteli cekimleri ucuza mal ediyor. Hero, House of Flying Daggers, Crouching Tiger Hidden Dragon bu fabrikadan cikan diger filmler.

Filmde Axe Gang olarak bilinen savas baltalariyla sehre kan kusturan bir cete var. Iki dolandirici kendilerine mafya susu verip sefalet icinde yasayan insanlarla dolu bir apartman blogundakilerden para koparmaya calisirlar. Kazayla gercek balta cetesi isin icine girer ama cete beklenmedik bir direnisle karsilasir; cunku 'kendilerine gore sebepleri' olan bazi Kung-Fu ustalari kimseye belli etmeden burada yasamaktadir...8/10

Hiç yorum yok: