Pazar, Ekim 02, 2005

Film: Elektra

Elektra, "Marvel Comics" cizgi romanlarindan sinemaya uyarlanan filmlerden biri. Aslinda bu film, Daredevil (2003) filmindeki Elektra karakterini ele alan bir film olarakta gorulebilir.

Elektra "Sais" denilen kama/kilic karisimi silahi ile unlu bir kiralik katil olarak gorunuyor filmin basinda. Ara ara geriye donuslerden, kor ustasinin onu mekanindan uzaklastirdigini, annesinin oldurulusunu vs.bunun Elektra uzerinde biraktigi etkileri goruyoruz.

Filmde kotulugu temsil eden "the hand" - el- orgutu, 'hazine'nin pesindedir. Filmin gelisiminde bu hazinenin, Elektra'nin oldurmekle gorevlendirildigi genc bir kiz oldugunu ogreniyoruz. Elektra, kizi ve babasini olduremez ve onlari orgutun, X-Men filmlerinde gordugunuz turden cesitli guclere sahip elemenalarindan korumaya calisir...8/10


Eger Yunan Mitolojilerine merakli iseniz, belki zaten biliyorsunuzdur: Mitolojilerde Electra (ya da Elektra) adinda birden fazla kadin var. Ilginizi cekiyorsa her derda deva Wikipedia'dan okuyabilirsiniz: http://en.wikipedia.org/wiki/Elektra

Cizgi kahramani olarak Elektra Natchios'un oykusu biraz daha uzun ve detayli. Yine Wikipedia'daki http://en.wikipedia.org/wiki/Elektra_%28comics%29 linkinden Elektra karakteri uzerine akliniza gelebilecek her tur bilgiye ulasabilirsiniz.

Hiç yorum yok: