Cuma, Ekim 14, 2005

Kitap: Cronkite Remembers

Walter Cronkite (1916), Amerikan halki tarafindan durustlugu ve guvenilirligi ile bilinen unlu bir gazeteci ve haber sunucusu. Oyle ki emekli olmasinin uzerinden 10 yil gecmesine ragmen 1995'de yapilan en guvenilir haber sunuculari siralamasinda hala 1. sirada cikar.

Walter Cronkite dinledigim kitabinda, cocuklugundan baslayarak , onemli anlari ile 20.yy'i aktariyor. 1962 - 1981 yillari arasinda CBS aksam haberlerini sunar ve Kuba krizi, the Kennedy Suikasti, Vietnam Savasi, the Apollo 11 in Ay yolculugu ve Watergate Skandali gibi pek cok olayi Amerikan halkina aktarir. Haber sunumunu "...and that's the way it is" diye bitirir ("Iste boyle...").

O kadar eski donemi ben bilemiyorum tabii ama CBS'in yine guvenilirligi ile taninan ama Amerikalilarin cok iyi bildigi meshur "60 minutes" programinda Bush'un Askeri kayitlari hakkinda yaptigi asilsiz haber yuzunden istifaya zorlanan unlu haber sunucusu Dan Rather, Walter Cronkite'in halefi imis...

Kitabin sonunda Cronkite, 21.yy icin umit dolu oldugunu soyluyor ve soyle bitiriyor: "... and that's the way it will be.

Hiç yorum yok: