Çarşamba, Ekim 12, 2005

Kitap: Bringing Down The House

Bringing Down The House (ISBN: 0743249992), 1993-1998 yillari arasinda gelistirdikleri bir kagit sayma sistemiyle BlackJack'te Vegas kumarhanelerinden 4 Milyon Dolarin uzerinde para kazanan MIT mezunu Kevin Lewis ve arkadaslarinin gercek hikayesini anlatiyor.

Kitabin yazari Ben Mezrich'in bu 3. kitabi. Kevin'in hikayesi 20 yasinda MIT'te basliyor. Matematikteki basarilari ile un yapmis ancak MIT'yi terketmis 2 eski arkadasi onu, okulun eski Matematik Hocalarindan biri ile tanistirirlar. Bu Hoca, 1968'de Edward Thorp tarafindan yazilmis "Blackjack'i yenmem mumkun" baslikli kitaptaki metodlari cok ileriye goturmus ancak artik tanindigi icin Vegasta oynamasina izin verilmemektedir.

O da sirlarini paylastigi bu iki ogrencisi ile Kevin ve daha sonra baska MIT/Harvard ogrencilerininin de dahil oldugu organize bir Blackjack takimi kurar. Takimdakiler sahte isimlerle Vegastaki kumarhanelerde blackjack oynar ve cifte hayat surmeye baslarlar.

Takimdaki bazi oyuncular, 6 deste kagiti takip edip kart sayarlar. Gelistirdikleri yonteme gore, 2-6 arasi kagitlar +1, 10 ve ustu kagitlar ile As -1 puan degerindedir. Kucuk kagitlarin oyuncularin lehine, buyukler ise aleyhine calistigini bulur ve kagit sayanlar aralarinda gelistirdikleri sifreli isaretler ve sozcuklerle masanin +degeri yukseldiginde takimin buyuk oyuncularini masada oynamaya davet ederler...

Kart saymak yasa disi degildir ama Kumarhane isletenler, boyle kisileri istenilmeyen kisi ilan edebilmekte ve bazen mafyavari yontemlerle oynamamalarini saglarlar. Surukleyici, guzel bir kitap.

Hiç yorum yok: