Salı, Şubat 14, 2006

Raki, Sarap, Meze ve Kar


Cumartesi aksami Elif-Simon ikilisi raki sisesinde balik olmaya davet ettiler bizi. Ben anason kokusuna hala alisamadigim ve yaklasamadigim icin sarap icinde yuzmeyi tercih ediyorum. Elifcim birbirinden guzel mezeler hazirlamis. Insanin arkadaslarinin arka sokakta oturmasi cok guzel birsey, kim sofor olup icmeyecek derdi olmadan yuruye yuruye gittik. Eda-Murat ve Boston'a gidecekken kar yuzunden son anda vazgecen Ilkay-Sibel, o aksam beraber oldugumuz diger arkadaslarimiz. Simon bizi tekilayla karsiladi. Ben sadece Jose Cuervo aliyordum ama saniyorum artik Don Julio ile donusumlu girecekler eve, tadi cok guzeldi.

Fotograf makinasinin kartini evde birakmisiz ne yazik ki, hic resim cekemedik. Murat'da da maikan varmis allahtan, o cekti hepimizin yerine. Gecemizin anlam ve onemi canim arkadasim Elif'in green cardini almis olmasiydi. Ne kadar surer, ne olur derken basvurduktan 7-8 ay sonra karti aldi, cok sevindik. Ben bu islerin icindeyim, sure bana bile cok kisa geldi. Islemlerin biraz duzeliyor olduguna hakkaten inandim boylece.

Elif Turkiyeden bu gelisinde sanat muzigi cd'leri getirmis: Avni Anil, Yesari Asim Ersoy, Sekip Ayhan Ozisik...Sevdigimiz sarkilari hatirladik yeniden, eslik ettik, dansettik, saatin kac oldugunu unuttuk hatta, neyse ki alt kattakilerden gurultuye dair bir sikayet gelmedi.

Ciktigimizda kar yagmaya baslamis, kartopu oynanacak hale bile gelmisti. Digerleri arabalarina dagilirken ufak capli bir kartopu savasi yaptik. Bu yil kis bahar gibi geciyor (aman nazar degmesin diye gordugum her tahtaya vuruyorum, simdi de vurayim tik tik tik). NY/NJ tarihinin en sicak ocak ayini gecirmis. Bu kar icin 25-30 cm olabilir deniyordu ama pazar aksami kar durduktan sonra aciklandi ki 67 cm yagmis. Bu da NY icin bir rekor, tarihinin en fazla kari yagmis New York'a. Boyle en'ler arasinda gidip gelmek urkutuyor beni, doganin dengesi iyice bozuluyor artik sanki.

Hiç yorum yok: