Pazartesi, Şubat 20, 2006

Yasasin Uc Gunluk Haftasonlari:))


Noel, yilbasi ve sukran gununu saymazsak yilda bes kere uc gunluk haftasonumuz (long weekend) oluyor. Cok kiymetliler bizim icin, pek heyecanlaniyoruz yaklastiklari zaman. Bagimsizlik gunu, isci bayrami gibi gunler bunlar, en guzel yanlari da mutlaka pazartesi ya da cumaya gelecek sekilde ayarlaniyorlar. Onceki yillarda bu uc gunluk tatillerde sehir disinda bir yerlere gitmek icin ugrasirdik. Son iki yildir kalkismiyoruz bile, cunku bu haftasonlari her yer cok cok pahali oluveriyor birden bire. Diger haftasonlari $50'ye kalabileceginiz oteller bu uzun haftasonlarinda bir anda $200 falan oluveriyorlar. Bile bile lades demenin anlami yok ki. Otobanlardaki trafik de cabasi (bir arkadasimiz normalde 3.5-4 saat olan NJ-Washington DC arasini yaklasik 7 saatte gidebilmisti bu long weekendlerin birinde). Zaten iki gunmus uc gunmus farketmiyor, haftasonlari hep coook cabuk geciyor, hep hicbirsey yetistirilemiyor:)

Bu haftasonumuz ozel bir haftasonuydu aslinda. Cumartesi aksami can arkadaslarimiz Sibel ve Ilkay'in birinci evlilik yildonumlerini kutladik. Gecen sene bu zamanlarda konvoy halinde Virginia yollarindaydik demek ki. O zamandan bu yana bir yil gectigine inanamiyorum. Zaman bu kadar hizli gecmesin artik, surda 33'ume 2 hafta kalmis zaten, bu kadar hizli yaslanmak istemiyoruuummm. Neyse konuyu dagitmayayim, yildonumlerini disarida kutlama onerimizi kabul etmeyen arkadaslarimiz bizi evlerine mangala davet ettiler. Etler superdi. Hangi yuzun ne kadar pisecegini saniyesine kadar takip eden Ilkay'i mangal gurusu ilan etmek istiyorum huzurlarinizda. Steakler muh-te-sem-diler. Benim oyle koca bir steak'i tek basima yemem pek mumkun degildir, nereye gittigini anlamadim bile, o kadar yumusaktilar. Ellerine saglik Ilkaycim. Sevginiz, mutlulugunuz hep daim olsun canim arkadaslarim.

Pazar gunu Yagmur ve Engin yemege geldi. Aksam NBA all star maci vardi, onu seyrettik. Macin bu haftasonu oldugunu bilmiyordum. Eskiden basketbol maclarinin cogunu izlerdim, ozellikle de favori takimim Los Angeles Lakers'in maclarini ama bayagi bir suredir hic mac izlemiyorum. Oynamayi birakinca izlemeyi de biraktim galiba. All star maci bayagi zevkliydi gerci. Ozellikle son cegregin ikinci yarisini hop oturup hop kalkarak, dogu (east) karmasinin kazanmasini umarak seyrettik veee kazandilar:)) Sonrasinda iddiali bir okey karsilasmamiz oldu: kizlara karsi erkekler. Daha ilk turdan erkeklerin gozunu korkutup kacirmayalim diye onlara avans verdik bu oyunu:)))) (oyle tabi, hic itiraz etmeyin ordan:)))) Kazandigimizda ne isteyecegimize karar verir vermez ikinci oyun icin karsilarinda olacagiz:)))

Bu haftasonu hic film seyretmedik, bizim icin biraz olagandisi bir durum. Cok yogun haftasonlarimiza bile 1-2 film sikistiriyoruz genelde. Ben biraz Sex and the City seyrettim ama bugun (4-5 bolum). Favori dizilerimden biridir Sex and the City. Butun sezonlarinin DVD'lerini aldim, hepsini de izlemistim zaten ama ilk sezonlari seyredeli bayagi bir zaman gecmis oldugunu farkettim ve ilk sezondan itibaren yeniden izlemeye basladim. Unuttugum bolumler cikiyor arada, izlemesi cok zevkli. Bugun ikinci sezonu bitirdim. Bir de ucuncu sezonu izleyecegim bir ara, digerlerini zaten hatirliyorum.

Hiç yorum yok: