Cumartesi, Nisan 15, 2006

Carmen


Persembe sabahi hos bir surprizle karsilastim. Sabah bir telefon, Adil. "Bu aksam Carmen'e gider misin?" Opera mi dedi biri? Hem de Carmen mi? Gitmekle kalmam kosarim ucarim hatta...Aksam opera binasinin onunde bulustuk Eda Kilicla. Onlarin sirketten gelecek bir grup daha vardi, ama ben cogunu tanimiyordum zaten. Neyse, biletlerin hikayesi de soyle. Burda buyuk sirketlerin cogu 'community work' (sosyal hizmet)leri destekliyor. Calisanlar bir alan ve bir proje secip yilda bir veya istege bagli olarak daha fazla gun isten izin alip (bu izinler yillik izinlerden dusulmuyor) sectikleri projelerde gonullu olarak calismaya gidiyorlar. Adillerin sirketinden bir grup da sehir operasi ile bir projede gorev almislar. Bunlardan biri de Adil'in takim arkadasi. Opera da tesekkur ve operayi tanitma amaciyla bir miktar bilet gondermis Persembe aksamki Carmen operasina. Iste onlardan biri de bana dustu:))

Giriste Eda Kilic ile bulustuk. Lobide sarabimizi icip brosur karistirirken Gil ve kiz arkadasi geldi - bir turlu ogrenemedim gitti su kizin adini, o kadar da muhabbet ediyoruz ama fazla karsilasmadigimizdan mi nedir, saniyesinde unutuyorum ismini:( Iceri bir girdik di o da ne, yerlerimiz giriste, orkestra katinda ve onden ucuncu sira. Cok etkilendim valla. New York opera binasi 5 katli, ben genelde 4. kattan falan izliyor oluyorum, hani uygun fiyatli bilet alip daha fazla gosteri seyredeyim hesabi. Birden bire sahnenin dibinde bulunca kendimi bir hos oldum:)) Replikler Fransizcaydi. Sahnenin yukarisina konulan ekranda da ingilizce cevirisi geciyordu. Onlara bakacagiz diye biraz boynumuz tutuldu ama olur o kadar.

Genelde yanimda tasiyorum fotograf makinami, o gun evde birakacagim tutmus:( Neymis efenim o gun canta hafif ve olabildigince bos olsunmus (arada gelirler bana boyle), el kadar makina agirlik yapiyor sanki cik cik. O guzel aksama dair bir kare fotograf olmadi tabi, cok uzuldum. Kulagimi cektim, makina bir daha cantadan cikmayacak!

Carmen bildigimiz Carmen. Etkileyici, buyuleyici, goz ve kulak doyurucu. Bu yilki sezonu opera/bale sezonumu da boylece acmis oldum.

Hiç yorum yok: