Salı, Nisan 04, 2006

Pembeden Griye Haftasonu



Pazardan beri midemle ugrasiyordum:( Neyse bu sabah normal haline dondu kendileri. Haftasonumuzu geriye dogru anlatayim bari:)) Arada sirada alisveris yaptigim Kore marketinin yaninda bir Japon restauranti goruyordum ne zamandir: Minado. Iyi oldugunu da duyuyordum ama gidememistik bir turlu. Hem Japon hem de acik bufe, bir sushi canavari olarak daha ne isteyebilirim ki:) Pazar ogle yemegine (bizim icin kahvaltiya:)) ikna ettik kabileyi. Erken saatlerde sushi yemeye pek sicak bakmayan Ilkay Kazakci ve Engin Yilmaz'i da razi ettikten sonra gitmemek olmazdi di mi ama. Restaurant guzel, buyuk, temiz, acik bufe hem goz hem karin doyurucu. Niyeyse bufenin fotograflarini cekmek yasak ama. Onlar yassah hemserim diyene kadar birkac tane cekmis bulundum:)) Sabah kahvalti etmeden gittigim icin mi, gunlerdir bunu bekledigim icin mi nedir ipin ucunu biraz kacirmisim galiba, sonrasinda midem iflas etti. Yaziklar olsun diyorum ona baska da bisi demiyorum. Adilin diline dusurdu beni nane molla diye:)) Her daim sushi nutuklari atarken karizmam bir anda yerle bir oldu valla. Gruptan bir tek ben etkilendigime gore sorun bende hakkaten. Utanc icindeyim:) Neyse, basimi yine de dik tutup gene olsa gene giderim diyeyim ama aksam bu sefer:)) --- Boyle durumlarda kolayca istifra edebilenlere imreniyorum valla, kurtuluyorlar agridan falan kolayca; benim gibi yapamayanlar da bekliyor ki bitse de gitsek.---

Gelelim Cumartesiye. Cumartesi gunu Ersin ve Sibelin kizlari Defne icin ikinci yasin kutlu olsun Defnee sarkilari soyledik. Onlarin ve diger birkac arkadasimizin oturdugu sitede bir clubhouse var. Boyle yerler bu tur kutlamalar icin cok ideal. Kac kisiyi cagirsam eve sigar derdi yok, sonrasinda evi temizleme derdi yok, cocuklar ayak altinda derdi yok... Cocuklar icin Winnie the Pooh getirttiler. Bu kostumler bazen cok cirkin oluyor. Bunlar uretildikten sonra kimse bakmiyor mu aklim almiyor. Bu Pooh da biraz oyleydi. Kostumun karin kismi ozellikle Pooh hareket ederken kotu gorunuyordu, bir de elleri acikta birakmislar, cok cirkin olmus. Cocuklarin umrunda degildi tabi mutlulukla hoplayip zipliyorlardi Pooh'nun cevresinde, belki de o yuzden kimse duzeltmeye calismiyordur bunlari, cocuklar her sekilde kabul ediyor ve mutlu oluyor iste:) Parti sonrasi "bir kahve icmeye" Filiz ve Murat'a ugradik. Dur durak bilmeden konudan konuya atlayip muhabbet ettigimizden olsa gerek saat kac oldu ki diye baktigimizda 1'e geliyordu:)

Cuma is cikisi Bryant Park'in onunde tesadufen 10 metre arayla giderken Ilkay ve Sibelle birbirimizi bulunca aksamin planini yapmak hic de zor olmadi. Ilkay alkolsuz haftasonlarini protesto ediyor, biz de sirf protesto edilmemek icin (!!!!) ona uyuyoruz:)) Kendimizi ilk otobusle Ilkaylara attik. Sarabimizi actik, Beytiden mezelerimizi aldik, onumuzdeki iki gunluk kocaa (!!) haftasonunu kutladik. Emine ve Murat da yemekten sonra geldi. Cumalari HBO'su olan arkadaslara gidince gece Real Time With Bill Maher ile son buluyor, o gece de oyle oldu.

6 yorum:

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

canım geçmiş olsun. ama sushilerde çok zalim görünüyor, ben olsam ben de aynını yapardım inan:))
gelirsem bu yıl yine "gidilecekler" listesine almış bulunuyorum, ona göre:)
öpüyorum güzelim, dikkat et midene de kendine de.. daha ne rekor denemeleri yapacağız biz.. he heyyyt..

acupofcaffein dedi ki...

Selam Bezen,
Geçmiş olsun diyorum... bende sushiyi çok seviyorum. Hayatımda ilk defa bir rest. yemek kuyruğu için beklemiştim. Şuanda ismini hatırlamıyorum ama NY da sushileri ile ünlü bir japon rest. vardı, minicik bir yerdi, kuyrukta tam bir saat beklemiştik...yeter beklemeyeceğim dedim anda arkadaşım baskı yapmıştı ve bunda da nekadar haklı olduğunu yerken anlamıştım.
USA'nin en güzel yanlarından biride bu değişik yemek kültürleri...

Bezen Hindistan dedi ki...

sushiler zalimdi valla dilaracim:)) adam gibi sushi yapmayi da ogreneyim bir ara super olur, geldiginde hem oylesini hem boylesini yersin:))

sagol arzucum. ny'in ben de en cok bu yanini seviyorum, her ulkenin mutfagini denemek mumkun. benim gibi yemek duskunu biri daha ne isteyebilir:))

FB dedi ki...

Gecmis olsun seker. bir daha sushi'yi bu kadar ozlemek yok. baksana hasta yapiyor sonra :)
optum.

Adsız dedi ki...

Gecmis olsun Bezen, sanirim sen sushi hastasi olarak herkesten cok kacirdiysan ac karnina belki o yuzden birtek seni etkiledi yada senin yedigin kismindaki balik tam taze deyildi, sansina artik =)

bu arada ersin ve sibel ciftinin cocuklarina nice guzel mutlu/saglikli dogum gunleri onlarla birlikte, kiz cocuklarina bayilirim onlarikide acaip siirin biseye benziyor. *MASALLAH* =)

Bezen Hindistan dedi ki...

sagol cem, cok kacirmis olma ihtimalim hayli yuksek:)) defne icin iyi dileklerine de tesekkurler:)