Perşembe, Nisan 06, 2006

Film: Saw II

Devam filmlerine temkinli yaklasirim. Genelde, begenilen bir filmin orda, begenildigi noktada birakilmasi gerektigini, boylece filmin etkisinin, buyusunun daha kalici olacagini dusunurum. Devam filmlerinde ayni etkiyi yakalamak cok zor oluyor. Neler dondugunu, neler bekleyeceginizi biliyorsunuz bir kere.

Arada istisnalar da olmuyor degil gerci. Saw II iste bu istisnalar listesine girenlerden bence. Hani utanmasam ilkinden daha iyiydi diyecegim:)) Yasaminizin 1-2 saat icinde bitecegini, bundan kurtulmanin bir yolu oldugunu ama bu yolun da bir bedelinin oldugunu ogrenseniz ne kadar ileri gidebilirsiniz? Tanimadiginiz, size hicbir kotulugu dokunmamis birini oldurebilir misiniz mesela bunun icin? Ya da kendinize fiziksel zarar verebilir misiniz hayatta kalmak adina? Hangi noktaya kadar bu bedeli odemek istersiniz? Yasama icgudusu o kadar kuvvetli birsey midir? Farkli kesimlerden insanlarin bu sorulara verdigi cevaplar filmde. 8.5/10

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende simdiye kadar devam'i cevrilen filmlerden Matt Damon'in 'The Bourne Identity' sevdim, ucuncusu hatta onumuzdeki yil gosterime girecek.

Saw'da diger ikincisini izlerken ilki kadar zevk aldigim filmlerden, sonunu gercekten cok guzel bagliyolarki devami gelsin =)

ben saw'da birde katilin olaya bakis acisinada hak veriyorum aslinda, yani su dunyada o kadar insan varki kucucuk yasta bile hastanelerde olumcul hastaliga karsi ufak bir umutta olsa savasan ama obur tarafta hayatini bosyere yalanlarla yada hicbirsey yapmayarak harcayan.

Neyse sapik sanilmadan keseyim =P