Perşembe, Nisan 20, 2006

Cicek Bahcesi Macys


Macys'e gittim gecenlerde. Cok sik gittigim bir magaza degil aslinda, icerideki o kalabaliga dayanamiyorum. Oraya magaza demek komik kaciyor biraz, ozellikle Manhattan'da 34. sokakta bir tam blogu kaplayan, 7 katli olani kendi basina bir department store gibi masallah:)) Ama her saat kalabalik, hep kalabalik. Noel/yilbasi zamanlari yaklasirken ve sabah 7'de acilirlarken, hediye almak, o gun almak (hatta vermek) zorunda oldugum icin gitmistim bir sabah 7.30 gibi 34. sokaktaki Macys'e ve o saatte bile bir suru insan vardi alisveris yapan, hatta alisverisini bitirmis kasalarda sira bekleyen...inanamamistim. Tabi burda gecen bu kadar zamandan sonra alisveris cilginligina da alisiyorsunuz, neyse.

Uzun bir giris oldu, konuya gelelim:) Bu aralar Manhattandaysaniz Macys'e bir gidin. Resmen cicek bahcesi olmus. Cooook guzel. Giris katinda her yere cicekler, kucuk agaclar, minik heykelcikler kondurmuslar. Rengarenk icerisi, muhtesem gorunuyor. Benim gibiyseniz etrafi seyretmekten alisveris falan yapamazsiniz ama:)) Keske hep oyle biraksalar orayi, sicacik olmus. Insan neseleniyor, keyfi yerine geliyor, iyice keyifleniyor. Fotograf cekmekten yuruyemiyordu kimse:))

Bu arada ilk kez Macys'in icinde bir tur grubu gordum. Cok eglendim, sasirdim da. 15-20 kisilik bir turist grubu, baslarinda bir rehber, rehberin elinde bir mikrofon, sagda gordugunuz cicek budur solda gordugunuz heykel sudur hikayesi boyledir tarzinda anlatip duruyordu. Gruptakilerde fotograf cekmeye yetismeye calisir bir hal vardi. Bir magazaya neden tur duzenlenir ki, oyle bulunmaz hint kumasi satan bir yer de degil burasi. Turist olmak boyle birsey herhalde:))) Buralara gelip de Macys'i gormeden gitmek olmaz di mi ama:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bezen sen nerdeyse bir New Yorklu olarak Macys'nin bahar'i dukkanlarinin icine tasimasina hayran kalip resimlerini cekiyorsan sanirim turist rehberi akililik edip new yorku gezmeye gelmis turistlerin bu goruntuyu kacirmamasini istedi =)

cidden ne kadar guzel yapmislar, sanki disaridaki bahar havasini dukkanin icine tasimislar resmen, bu adamlar cok yaratici ve musteri cekmek yada dukkanlarinin kalitesini bir seviyede her zaman tutmak icin hicbir zaman para harcamaktan cekinmiyorlar.

Pittsburghta ne yazikki bu tur seyleri gormeye imkan yok =) gecenlerde sadece bi canli manken koymuslar nerdeyse kalp krizi geciriyodum kiz birden onume atlayinca.lol, dava etmeyi dusundum dukkani karizmami dukkanda bozdugu icin =P

Bezen Hindistan dedi ki...

hakli olabilirsin cem, o sekilde dusunmemistim bak. canli mankene cok guldum, benim de onume atlasa iki metre sicrardim herhalde:))

acupofcaffein dedi ki...

Bezen, Macys'i çiçek bahçesi olarak gözümün önüne getirdim. Ben oralardaykende birkeresinde pembe dallar, kelebekler vs. koymuşlardı çok güzel gözüküyordu. Şimdilerde de İstanbulda hemen her alışveriş merkezini süslüyorlar. Geçen yıla kadar favorim Galleria'ydı. Tabiki tüm bunların hepsi tüketim için. Tüketim olsun ki ekonomi kazansın...!!!