Pazar, Nisan 16, 2006

Hint Gecesi


Gecen yildan beri (Adil'in is arkadaslarindan) Ashish ile ne zaman karsilassak ee ne zaman hint gecesi yapiyoruz muhabbeti donuyordu, sonunda bu cuma bir araya gelebildik. Hint gecemiz yemek ve filmden olusuyordu; meunuyu ve film secimini evsahiplerimiz Ashish ile Rohit'e biraktik. Ahcimiz Rohit bize korili tavuk, hint pilavi ve mercimek corbasi pisirdi, biz de afiyetle sildik supurduk ne varsa:) Filmimiz: Bunty aur Babli. Bonnie and Clyde'in Hint versiyonu oluyor kendileri. Hint filmi olur da dans olmaz mi, vardi bolca.

Hint klipleri acaip eglenceli oluyor. Arabistandayken izlenebilecek tek kanal Channel V idi, o da hintlilerin muzik kanaliymis, bol bol seyretmistik o donem. Yerlere yatiyorduk hepsinde. Sarkilarin cogunda bir kadin ve bir erkek sarkici var, her birini arkasinda da nerden baksan 30-40 kisilik dans grubu. Kiyafetler sarki boyunca birkac kere degisiyor. O dans figurlerini her gun 2-3 sarki boyunca araliksiz yapabilsem kilo sorunum falan kalmazdi eminim, bu kadar mi hareketli olunur.

Filme donelim, eglenceli ama biraz uzun bir filmdi. Arada Ashish ve Rohit bize filmde gecen yerleri, bazi adetleri vs kendi yasadiklari yerlerden ornekler vererek anlattilar, bilgilendik. Film bitip kritik faslinin da sonu gelince gece yeni basliyor diyerek kendimizi sokaga attik. Martin'in israrlariyla East Village'daki Plan B'ye gittik. Kimliksiz almiyorlardi iceri, digerleri girdi, tam kapida 3-4 kisi kalmistik ki Matthieu'nun yaninda kimligi yokmus giremedi. Ona eslik edelim derken Adil de kimligini bulamayinca biz de otomatikman kapida kalmis olduk:) Nargile diye sayikladigimiz icin o anda aklimiza gelen tek yere, Luxor'a gittik iceri giremeyen uclu olarak:) Aslinda cok buyuk bir keklik yapmisiz, Plan B'nin iki sokak altinda Maya var ve orda da nargile var. Orasi aklimiza gelmeyince kek gibi adanin obur tarafina gittik. Bir daha unutmayiz artik:))

Luxor el degistirmis, cok kotu olmus. Hic begenmedim yeni halini. Dekoru falan degistirmemisler ama eskiden lostu icerisi, simdi isyeri gibi her yer isil isil. Bir de cistak ispanyolca muzikler caliyordu, yeni sahibi sanirim Porto Ricolu, havaya giremedik bir turlu. Onceden orasi Fas kafesiydi ve otantik muzikler caliyordu, nargile ile super gidiyordu. Artik burayi sildigimize gore Mayayi unutmayiz bir daha:))

Hiç yorum yok: