Cumartesi, Nisan 29, 2006

Istanbuldayiz

Istanbula indik. Blackberry calisiyor :) Dun 5 gibi JFK'e vardim. Bezen'le bulusup THY bankosuna gittik ve komiklikler basladi...

Bezen: 'Son duragimiz Ankara, bagajlari Istanbulda alip mi ic hatlara gececegiz, yoksa Ankara'dan direkt mi alacagiz?'

Banko gorevlisi: 'Nereden isterseniz ordan alin, istediginiz yere yapalim'???

Gitmeden bir seyler atistiralim diyorduk. Bezen boarding saatini sordu. 'Coktan basladi, 5:30 da ucak kalkiyor!' Alinca sasirdik.

Bezen: 'Nasil olur? Bakin biletlerde ucak 6da diye yaziyor...'

Banko gorevlisi: "Orda oyle yaziyor da ucak 5:30 da kalkiyor".

Sonra, bu sizinki, bu da sizinki diyip biletlerin icinde oldugu pasaportlari verdi.

Bilette yazan saatten once kalkamazlar diyerek gidip birseyler atistirayim dedim. Bezen de kontrolden gecmeye karar verdi. Ayrildik! Tam ben asansore binerken Bezen seslendi. Meger bizim banko gorevlisi yanlis bileti yanlis pasaporta koyup, Bezen'in pasaportunu bana benimkini de ona vermis :)

Neyse ucak 6'da kalkti. Yemekler geldi. Bezen low_fat istemisti bizimkileri. Kabin sefi geldi, siz diyabetik istemis di mi dedi. 'Evet ondan' dedim, ne demek istedigini anladigim icin. Bezen de yok mok aciklamaya calisiyor 'diyabetik sey' :)

Peki ne geldi dersiniz? Pilav :). Sabah kahvaltisinda da vicik vicik bir hash brown geldi. Hostes hanim sucu Amerikalilara atti, donuste gorecegiz farki...

[Guncelleme 1]
Saat 12:10pm. Havaalaninda Ankara ucagini bekliyoruz. Bezen hanim, kendi mp3 calarina sadece Grisham, Koontz gibi romancilarin kitaplari ile doldurdugunu icin benim iAudio mp2 calarima el koydu. Madonna'nin "Sorry" ve Blackmore' Night'in "25 Years" ina takilmis vaziyette. Ben de kardesime aldigim notebook'la havaalaninin kablosuz baglantisini test ediyorum :)

Biraz once "Beyaz" gecti kapidan. Bezen, "Onu da aradilar, gusel" dedi kiskanc sey iste :) Beyazit ile tanismiyoruz ama agbisi Korkut Ozturk, sevdigim bir agabeyimdir. Ben Arabistan'da Yuksel Insaat Saudia Ltd.'in merkezinde calisirken Yuksel'in o zamanki en buyuk projesini yonetiyordu. Sonra Genel Mudur yardimcisi olup merkeze gelmisti (1998-1999) . Muhabbetimiz de o donemden. Gayet zeki, ayaklari yere basan, hos sohbet biridir. En son, yine Arabistan tayfasindan sevgili Haluk Degirmencioglu agbimin dugununde Cesme'de gorusmustuk 2001'de. Zaman amma hizli geciyor yahu...

2 yorum:

Yıldız dedi ki...

Hoşgeldiniz arkadaşlar,

Beznecim dün bölümde bir toplantı yaptık. Çocuklarla kendi iş deneyimlerimizi paylaştık. daha sonra Sibel hocayla benim bloga bakarken, sizinkine de uğradık ve senin kulağını çınlattık.

Müsait olursanız görüşmek isterim.

Sevgiler,
yıldız

Bezen Hindistan dedi ki...

yildizcim telefonunu emailler miin bize. yarin trabzona gidiyoruz, cumaya kadar internet baglantimiz olmayacak ama gelince arariz.