Cumartesi, Temmuz 22, 2006

Eski Dostlarla Bir Haftasonu


Haftasonu uzuuun zamandir (5 yildir) gormedigim arkadaslarim Ferda-Selcuk Erkekol ve ogullari Efe buradaydi. Selcuk benim universiteden can arkadasim. Birlikte okudugumuz ilk yildan sonra herkes kendi bolumune dagilmisti ama firsat buldukca gorusmeye devam ediyorduk. Ferdayla da Selcuk sayesinde tanismistim, cok degerli bir arkadasim daha olmustu boylece. Yaklasik iki yil once de dunya tatlisi Efecik dahil oldu aileye. Eh erkek tarafi olarak hala olmus olduk biz de:)) Hala lafini da sevemedim gitti. Bana biraz soguk geliyor ne bileyim, teyze daha sicak sanki. Taptigim bir teyzem oldugu icin de olabilir tabi:)

Konuyu dagitmayalim. Ferda'nin is icin bir ayligina Virginia'ya gelmesi gerekince Selcuk ve Efe de onunla beraber geldi. Virginia-New Jersey arasi arabayla 7 saat suruyor. Sagolsunlar usenmediler, haftasonu kalkip o kadar yolu geldiler. Orda tanistiklari arkadaslari da Manhattan'i gezmek isteyince 9 kisi geldiler buraya (3'u cocuk). Vakit kisitli oldugu icin otele yerlesmeleri tamamlanir tamamlanmaz turumuza basladik. Times Square'i, Rockefeller Center'i ve St. Patrick's katedralini gezip Empire State Building'e yoneldik. Empire State'e cikmak o kadar kolay olmadi ama. Yukari cikmamiz tam 1 saat surdu. Iceri giris kuyrugu, bilet kuyrugu, ilk asansorun kuyrugu, resim kuyrugu, ikinci asansorun kuyrugu derken tepeye varabildigimizde kuyrukta beklemekten yorulmustuk artik. 2 yas cocuklarinin dikkatleri cabuk dagiliyor tabi. Nitekim Efecik sehrin gece goruntusuyle pek ilgilenmedigini gosterdi kisa bir sure sonra. O kuyrukta 1 saat beklemesi bile takdir edilecek birseydi bence, sen bayiliyorsun bekle bekle cocuk ne yapsin.

Digerlerinden ayrilip tekrar sehre attik kendimizi. Kore mahallesinde biraz dolanip aksam yemegi icin sectigimiz Hint lokantasina yoneldik. Balucchi's bizim favori hint lokantamiz. Bulundugumuz yere yakin bir tane de vardi, oraya gittik.

Ertesi sabah gune erken basladik. Sabahki tekne turuna yetisebilmek icin iki gruba ayrilip bir grubu kahvalti almakla diger grubu bilet isini halledip tekneye gidip yer tutmakla gorevlendirdik. Tekneye gidecek grup ufak bir karisiklik sonucu otobus tarafindan baska bir turun teknesinin oraya birakildi, yetisemeyecekler diye biraz heyecan yaptik ama sonunda herkes yerini almis bir yandan kahvaltisini etmeye bir yandan elde makinalar fotograf cekmeye calisiyordu. Elimde makina olunca kendimi kaybetmisim, hepsinden fazla fotograf cekmis olabilirim:))

Tekneden inince once Wall Streete ordan Seaporta gittik. downtowndaki son duragimiz China Town'a ugradik. Eh gitmisken sokakta satilan bilimum taze meyveden almamak olmaz, haftalik meyve alisverisimi yapiverdim iki arada bir derede:) Planda Central Park'a da gitmek vardi ama aksamustu olmustu bile. 7 saatlik donus yolu oldugu da goze alininca bizimkiler vakitlice yola cikmayi tercih ettiler.

Kasla goz arasinda geldiler ve gittiler yani. Saymam ben bunu, evimde agirlamayamadim ki arkadaslarimi, gosteremedim bile zaman darligindan. Zaten cok az kisi geliyor:( Cok uzak geliyor burasi Turkiyede'ki arkadaslarimiza, kimse vakit bulamiyor, hep bir bahane var. Uc gun icin de gelinecek mesafe degil hakkaten ama yine de istiyoruz ki surekli gelsin gitsin dostlarimiz. Dilara'cim sagolsun bir o bizi yalniz birakmiyor uc yildir. Hatta bu aksam geliyor canim arkadasim, heyecanla bekliyoruz:)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

seni çook özledim bezen ablacım çoook...

Adsız dedi ki...

ceren ben, dertleri hiç bitmeyen kuzenin... :)

Adsız dedi ki...

Kıskanıyorum yaaa!...bensiz kimse gitmesin biryerlere...oturun evinizde film izleyin,hobilerinizle ilgilenin,işe gidip gelin,çalışın çalışın .. ben burada çalışırken siz eğlenmeyin oralarda olmuyorrr böyleee Bezen'cim...unutmadan 4-5-6 Ağustos'ta düzenlenecek olan Vakfıkebir 4. Ekmek ve Kültür Festivaline bekleriz,gelmezseniz darılırız vallaaaa. emineleylaklyn

Bezen Hindistan dedi ki...

canimcim ben de seni cok ozledim, su yillik tatilinin bir haftasini da burda gecirive canimcim yaw, doya doya goreyim seni soyle.

leylacim ekmek festivali dedin de aklima gene ekmek fotografi cekemeden dondugum geldi bak simdi. sen cekersen yolla bana da:)