Salı, Ağustos 15, 2006

Avrupa Avrupa Duy Sesimizi...


Bezen, epey bir zamandir Fransa, Fransa diye sayikliyordu. Sonunda bu sonbaharda, 1 - 10 Eylul arasi Fransa'ya gitmeye karar verdik. Amma ve lakin, tum tatili oraya gommeyelim, gitmisken bir de Belcika'ya gidip sevgili dostumuz Beyhan Saglam'la hasret giderelim diye dusunduk.

Normal'de sabah 8'de isbasi yapiyorum ama bu sabah icin gec kalacagimi arkadaslara bildirip yerime birini ayarladiktan sonra sabah 9 gibi Manhattan'a vardik. Belcika konsoloslugu, 54. sokak ile 6. cadde arasinda 1330 numarali binada imis. Hafif bir yagmur vardi savah ama biz sehire vardigimizda kesilmisti. Times Square'e, 2 yila yakin calistigim Morgan Stanley'nin binalarina bakip nostaljik bir havada konsolosluga kadar yuruduk.

9:30'da vize islemleri basliyormus, bizde 9:35'de vardik. Bizde evrak islerine Bezen bakiyor. Ne istiyorlarsa hazirlamis. Normal seyler istemisler, yalniz eger basimiza bir sey gelmesine karsin 35000$lik uluslararasi bir saglik sigortasi istiyorlarmis. Benim sigortam, Oxford, NY, NJ ve Connecticut bolgesindeki en guclu, en iyi sigortalardan biri ama uluslararasi filan degil. Bezen'in pek kaale almadigimiz sigortasi, Guardian, ise baska bir ulkedeki kazalari da kapsiyormus.

Velhasil, 2 dk bekledikten sonra bir bayan geldi, evraklarimiza bakti. 91$ basvuru ucretini takdim ettik. Iceriye gitti, 1 dk sonra geri dondu ve
- "Cuma'ya yetistirebilirim belki ama yarin ve obur gun yokum, Pazartesi alsaniz olur mu?" diye sordu.
- "Eee, oluur. Vize verildi mi simdi, bileti alalim mi?" diye sorduk.
- "Evet, pazartesi biri gelip su fisi gosterip alabilir" dedi.

Boylece vize isi hepi topu 5 dk filan surmus oldu! Schengen vizesi verdikleri icin hem Belcika, hem de AB'ye uye Ingiltere disindaki diger ulkere (yahu araya bir de Hollanda/Almanya sikistirabilsek ne guzel olurdu) gecebilecegiz.

Yalniz bu son tantanalar yuzunden havaalani can sikici boyutlara gelmis. Bakalim ne olacak...

7 yorum:

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

hadi bakalım, tebrik ederim. ben oradayken Bezen'cim bayağı bir çırpınıyordu evrak toparlamak için..
brüksel'de sokaklarda satılan waffellardan yemeği unutmayın.. Grand Place'daki cafelerden birinde buzz gibi bira için.. Godiva'dan çikolata alın, likörlülerden hem de..
teyzoş'a selam götürün:))
öpüyorum, iyi tatiller şimdiden..

Adsız dedi ki...

Mutlaka Brugge' i gorun Belcikada derim.

Bezen Hindistan dedi ki...

Onerilerin not edildi Dilaracim. Brugge de listemde. Yesim'in sayfasinda (http://yesiminmutfagi.blogspot.com) okuyup buraya da gitmek lazim demistim:))

Adsız dedi ki...

bir de leonidas cukulatalarindan almayi untmayin Belcika'dan.
sevgiler
FB

Adsız dedi ki...

patates kizartmasi ve midye yiyin...

Berceste dedi ki...

Eee simdi vize yok diye bize gelemeyecek misiniz :(

Amerika vizesi olanlar UK'e giremiyor mu?

Adil Hindistan dedi ki...

Cik, giremiyor. Amerikan pasaportu dersen, o zaman isler degisiyor ama bizde de o yok.