Pazartesi, Ekim 10, 2005

Film: Barbarian Invasions & Five People You Meet In Heaven

Haziran'da izledigimiz "Decline of American Empire" filminin devami niteligindeki Barbarian Invasions, arkadaslik ve hayata veda uzerinde harika bir drama.

Filmde Remi'yi olum doseginde gecmisini sorgularken goruyoruz. Kulturel birikimini yetersiz buldugu ve surekli kavga ettigi oglu Sebastien, babasinin donusu olmayan bir yolda oldugunu gorur ve son gunlerini iyi gecirmesi icin para kazanmakta ve insanlari yonlendirmekteki hunerini ortaya koyar.

Remi'nin yakin arkadaslari toplanir ve ilk filmdeki diyaloglar kaldigi yerden devam eder. Remi hayatini bosa harcadigini dusunup hayiflanir...
Filmi anlatmak cidden cok zor. Bazen yakinda veda edecek birinin gozu ile bakiyorsunuz dunyaya, bazen de babasini/esini/dostunu kaybedecek insanlarin gozu ile. Hic biri kolay degil; etkileniyorsunuz. Velhasil begendik: 8.5/10
Five People You Meet Heaven, hayatinin buyuk bir kismini bir eglence parkinda tamircilik yaparak gecirmis Eddie'nin (Jon Voight), bir kazadan kucuk bir kiz cocugun hayatini kurtarmaya calisirken kendi hayatini kaybetmesi ile basliyor.

Eddie, Cennette 5 kisi ile karsilasacaktir. Bu insanlar, bir sekilde onun hayatina girmis ve yasarken anlamadigi seyleri kendi cennetlerinde ona anlatmak uzere 'gelmesini' beklemektedir.

Boylece Eddie, 5 ayri kisinin cennetine gider. Bilmeden bazilarinin olumune sebep olmustur ve hayatini bosu bosuna harcadigini dusunurken, yaptiklarinin diger insanlari nasil etkiledigini, sonucta bunlarin da onun hayatini nasil sekillendirdigini kesfeder. Uzunca ama izlemesi keyifli bir film: 8/10

2 yorum:

Adsız dedi ki...

"Cennette karşılaşacağınız 5 kişi" olarak Türkçe'ye çevrilen kitabını okumuştum ve bayılmıştım.. Tesadüfen alıp, beğendiğim kitaplardan biridir.Demek filmi de varmış!!

Bezen Hindistan dedi ki...

Bana da bir gun otobuste yanimda oturan bir kadin soylemisti bu kitabi, o anda onu okuyordu, cok guzel diye gostermisti. Kitabi okumaya firsatim olmadi onun icin filmini gorunce hemen aldim.