Perşembe, Ekim 06, 2005

Film: Frailty

Gerilim filmlerinden basladik bu hafta. Cumartesi Mind Hunters’i seyrettikten sonra dun aksam da Frailty’i izledik. Hikayesi kisaca normal ve orta halli bir yasam suren araba tamircisi bir baba ve iki oglunun babanin bir anda dini vizyonlar gordugunu soyleyip cevredeki insane gorunumlu ‘seytan’lari oldurmeye baslamasini ve cocuklarini da insanlari oldurmediklerine ama seytanlari yokettiklerine inandirmaya calismasi. Babasina hayran kucuk cocuk ona hemen inanip ve elinden geldigince yardim ederken buyuk cocuk babasinin aklini kaybettigini dusunup ona ve kardesine engel olmaya calisiyor. Tum bunlar artik yetiskin olmus cocuklardan birinin zaman zaman geriye donerek bu hikayeyi anlatmasiyla gosteriliyor. Insanlarin ‘Tanri’ adina neler yapabilecegini, nasil kendi ailelerine bile zarar vermek isteyecegi noktalara geldigini ve bunun aslinda gecmesi oldukca kolay cok ince bir cizgi oldugunu anlatan guzel bir film. 7.5/10

Biz filmlerimizi Netflix’den kiraliyoruz. En guzel yani filmler ayaginiza geliyor:) Ozellikle bizim gibi video/dvd kiralayan dukkanlara gitmeye usenenler icin cok iyi bir sistem. Web sayfalarindan istediginiz filmleri seciyorsunuz, onlar da bir seferde en fazla uc film olmak kaydiyla sirayla bunlari size postaliyor. Filmleri yine kendi zarflarina koyarak postayla geri gonderiyorsunuz, bu boyle devam ediyor. Netflix ciktiktan sonra Blockbuster’in bu alandaki hakimiyeti de sona erdi, cok iyi oldu:) Bayagi pahaliya geliyordu ordan kiralamak. Simdi sitenin ismini hatirlayamiyorum ama sevgili arkadasim Dilara blogunda boyle bir sistemin Turkiye’de de basladigindan sozetmisti. Netflix’in web sayfasi bayagi iyi, ne varmis ne yokmus diye bakarken adini bile duymadigimiz guzel filmlere rastliyoruz. Frailty de bunlardan biri, haberim bile yoktu boyle bir filmden.

Simdi heyecanla Amityville Horror’u bekliyorum. Fragmanlari cok iyiydi, umarim film de hevesle bekledigim kadar iyidir. DVD’si dun cikti. Netflix listemde en ust sirada oldugu icin bugun yarin gelir herhalde. Gelir gelmez onu da izleyip yazacagim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bezen'cim bloğa senin de el atman güzel olmuş, korku filmi merakının hala devam ettiğini görüyorum:))

Bezen Hindistan dedi ki...

tembelligimiden siyrildim sonunda:) yazmaya basladikca hosuma da gitmeye basladi. heryere fotograf makinasiyla gider oldum, bloga fotograf cekmem lazim diye:)