Perşembe, Ekim 06, 2005

‘Green Card’ Lottery

Amerika’ya gelmek isteyenler icin basvuru zamani:) DV-2007 green card lotosunun basvurulari dun basladi. Basvuru sitesinin adresi http://www.dvlottery.state.gov/ . Bavuru tarihi 4 Aralik 2005 oglen 12 :00 EST (GMT-5)’de sona erecek. Birden fazla basvuru yaparsaniz tum basvurulariniz otomatik olarak eleniyor, lutfen buna dikkat edin. Basvuru cok kolay, web sayfasindaki sorulari cevaplayip fotografinizi eklemeniz yeterli. Fotograf icin dikkat edilmesi gereken noktalari http://usinfo.state.gov/eur/Archive/2005/Oct/04-180471.html?chanlid=eur adresinde bulabilirsiniz.

Basvurular UCRETSIZ ve gercekten cok kolay, lutfen bu isi parayla yapan sitelere kanmayin, para falan vermeyin. Alti ustu adiniz, adresiniz gibi bilgileri girip fotograf ekleyeceksiniz. Benim sokaga atacak param var diyorsaniz o ayri tabi. Kendileri araciligi ile basvurursaniz green cardi garantileyen sitelerden ise hemen kacin, yok oyle birsey. Kazananlar cekilisle belli oluyor ve tamamen sans, herhangi bir torpil falan yok, nereden basvurdugunuzun da hiiic onemi yok (bazen Amerika’da bir adresten basvurmanin daha iyi olacagini dusunenler oluyor).

Bavurmak isteyenlere iyi dusunmelerini tavsiye ederim. Green card’i turist vizesi olarak kullanamazsiniz, karti elinizde tutmak icin 6 ayda bir Amerika’ya giris yapmaniz gerekiyor ve tum giris cikislar kaydediliyor. Gercekten burada calismayi ve yasamayi dusunuyorsaniz basvurun, surekli giris cikis yaparak karti uzun sure elinizde tutmaniz cok zor. Eskiden bu oldukca kolaydi ama simdi kontrol ediyorlar ve bir sure sonra niyetinizi sorgulamaya basliyorlar.

Basvuracak herkese iyi sanslar:))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım..
bu bilgilerden faydalanayım diye mi verdin bakayim:))

Bezen Hindistan dedi ki...

yesss:) ihmal etmeyesin bu yil basvurmayi:))