Cumartesi, Ekim 08, 2005

Turkiye - Almanya: 2 - 1

Bugun Turkiye, Almanya ile mac yapmis. Dostluk maci muhabbeti. Alman arkadasim, Jan Weck ile chatlesirken sordu maci seyretmiyor musun diye de haberim oldu. Jan mac berabere biter diye iddia etmis. Ben sadece, sonucu bilmem ama kesin son dakika golu yeriz dedim.

Teknoloji, politika, futbol vs. derken epey muhabbet ettik. Jan, arada skor gecti. Ilk golu atan cocuk Schalke'de oynuyormus. "When he is back, he is going to receive dayak" dedi Jan :) Bir suru Turk arkadasi var, Turkce kelimeleri ogrenmis. Gora'yi seyredip bayilan bir Alman dusunun :)

Velhasil 2dk. kala Turkiye 2-0 onde, ben hala Jan'a "sen bizimkileri bilmezsin. Son dakika gol yemezlerse rahatlamaz bunlar" diyorum. Derken Jan'in mesaji geldi: "You were right: 2-1, game over!". Turk gibi baslayip Turk gibi bitirdik iste ne diyeyim :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Adil, haklisin. Jan cok Yabanci Kültür, insan, dil ve Yemeklerine :-)merakli. Baya Türk kelimeleri ve yemeklerini ögrendi. Yakinda seninle Türkce mail atar. Senin'de Kars'li oldugunu söylemisti. Dünya acayip kücük. Her bir yanda bir Karsli var. Akrabalarim Almanya, Hollanda ve Fransada. Kalan akrabalar Türkiye Bursa/Inegöl de. Jan benim cok iyi is-ve arkadasim. Cok az öylelerinden var burda. Su an isteyiz ve senin son yazdigin seyleri okuduk.
Selam

Janin da selami var.

Adil Hindistan dedi ki...

Merhaba Okan,

Size soylemeyi unutmuslar; bugun Cumartesi :) Benden de cok selam soyle. Jan cok iyi bir cocuk. Son gonderdigi projectw.org'da bayagi isime yarar seyler buldum; benim adima tesekkur ediver. Yalniz Karsli oldugumu uydurmus :) Vakfikebir, Trabzon'luyum ben. Neyse cok uzak degil; gene tutturmus sayalim.