Pazar, Nisan 23, 2006

Housewarming, Dogumgunu ve 23 Nisan


Haftasonu yine ordan oraya derken hoop bitiverdi. Onumuzdeki haftasonu kismetse Ankara'da olacagiz. Yolculugumuza birkac gun kalmisken yapacak da cok is var aslinda ama yine gezmekten baska islere firsat kalmadi:)) Cuma aksami yemege Ilkay ve Sibele gittim. Sibel'in Kibristan anne ve babasi geldi ziyarete, iki hafta oldu nerdeyse hala hosgeldiniz deme firsatimiz olmamisti. Yemekten sonra sohbet sirasinda Nadide teyze Turkiye'den en cok neyi ozledigimi sordu. Ben de bu siralar acibadem kurabiyesi sayikliyorum. Aa acibadem kurabiyemiz var, biz getirdik dedi:))) Nasil yani? Acibadem kurabiyesi mi var, hem de hemen su anda ve burda mi? Heyecanlandim birden:)) Kibrisin bastic (j ile mi yaziliyor acaba, Sibele sormam lazim) diye bir tatlisi varmis, acibadem kurabiyesi benzeri. Daha yumusak, ustunde de kavrulmus badem parcalari var. Cok guzeldi tadi, sildim supurdum tabi. Tekrar tesekkurlerimi yolluyorum burdan, nasil makbule gecti anlatamam.

Cumartesi sevgili arkadaslarimiz Numan ve Kyoko'nun housewarming partisi vardi. Biz esya tasirken ev de yeni tamamlaniyordu. Esyalar yerlesince cok guzel olmus ev, degismis, ev olmus hakkaten. Haftasonu Manhattanda park yeri bulmak samanlikta igne aramak gibi birsey. Genelde donup dolanip yer bulamayip mecburen ozel otoparklardan birine birakiyoruz arabayi. Bu sefer de biraz dolanip sonra oyle yapalim diyorduk ki cok uzak olmayan bir sokakta yer bulduk. Hatta 2-3 arabalik yer vardi ayni yerde, inanamadik. Boyle kolay bulunan park yerlerinin altindan genelde birsey cikar - ya bilmemne ofisi araclarina aittir, ya durmak/duraklamak yasaktir diyordur, ya da kamyonlara ait bir yerdir falan. Oyle yerlere parkedince de ceza yemeniz coook hizli gerceklesiyor, bir yerlerde saklanip bekliyorlar midir nedir hic kacirmiyorlar:) Sokakta gordugumuz her parking tabelasini birkac kere okuduktan sonra hakikaten bir park yeri bulmus oldugumuza inanip partinin yolunu tuttuk. Kyoko birbirinden guzel Japon mezeleri hazirlamisti gene. Favorimiz tavuktu. Icine koydugunu soyledigi bilimum sostan sadece misoyu biliyorum, digerlerini anlamadim bile:) Han Ah Reum'a (Kore marketi) surukleyecegim Kyoko'yu bir gun, ne nedir nerde kullanilir anlatsin bana.

Bu arada, Istanbul'da Altinoglu Pastanesi diye bir pastane varmis, yerini de soylediler ama tabi ki aklimda degil. Kyokolar Istanbul tatilinden donerken tas seklinde sekerleme ve cikolatalar getirmisler ordan, olaganustuydu. Istanbuldan geleceklerden istenecek diye not dusuldu hemen:) Buraya yaziyorum ki gerektiginde bakayim, iki gune kalmaz pastanenin adini da unuturum nasilsa ben:)) Bir sure unutup da istememek en iyisi, onumuzdeki Turkiye tatili zaten bayagi hasarli olacak kilo acisindan:))))

Bu haftasonu yagmurlu ve serindi hava. Dun sabah kalktigimizda yagiyordu yagmur, bugun ogleden sonra ancak durdu. Yine yagmursuz bir 23 Nisan gecmemis oldu. Ben cocukken de hatirliyorum her 23 Nisan'da yagmur yagardi, mutlaka yagardi. Ilkokuldayken yagmur yagmasini gercekten istedigim bir 23 Nisan'da yagmamisti ama. Hava kapaliydi fakat yagmamisti bir turlu. O yil stadyumdaki 23 Nisan torenlerine biz de katilacaktik. Ben izciydim ve stadyumda toren alaninda Turkiye haritasini olusturma gorevi izcilere verilmisti. O da bence cok sikici bir isti. Ilk basta cikip haritayi olusturup sonra toren sonuna kadar hicbirsey yapmadan kos kos ayakta bekliyorsun. O yuzden yagmur yagsin da toren iptal edilsin istemistim, olmadi tabi:)) Diger cocuklar rengarenk giysileri, ellerinde toplar, seritler vs ordan oraya kosturup dansedip eglenirken biz gri lacivert izci kiyafetlerimizle ayakta dikilmistik saatlerce, cok zevksizdi. Hareket eden bir harita olsaydik fena mi olurdu, bir akdeniz bir karadeniz cizseydik mesela:))

Kabilemizin minik uyelerinden Naz 3 yasina basti gecen hafta. Dogumgunu partisi bugundu. Haftasonumuzun son aktivitesi de Naz'a iyi ki dogduuuun demek oldu. Uzun zamandir gorusemedigimiz arkadaslarimizla da gorusmus olduk bu sayede, cok keyifli oldu.

3 yorum:

Erduran dedi ki...

ismini hic duymadım ama pastanenin adresini ogrenebilirseniz ben size sekerlerden temin etmeye calısırım

acupofcaffein dedi ki...

sevgili Bezen,
tam bende pastanenin semtini soracaktım ki benden önce davranmışlar. Neyse bende acıbadem canavarıyım. Nişantaşında bir pastane var şekerlemeleri ile ünlü ama acıbademide fena yapmıyorlar. istanbula gelirseniz size oradan ikramda bulunabilirim. Ayrıca bebekdeki meşhur acıbadem ezmelerini tattınız mı bilmiyorum ama oraya da uğrarız artık!!!

Bezen Hindistan dedi ki...

cok sagol erduran. gelecek hafta gelecek bir arkadas getiriyor bir miktar, o bir sure yeter bize. adresini ogrenirsem yine de yazarim sana, yakin bir yerlerdeyse siz de denersiniz.

bu seferki turkiye tatiline istanbulu koyamadik arzucum. 15 gunde 3 sehre gidecegiz, kostur kostur bir tatil olacak gibi. bir dahaki gezide gelebilecek olursak rehberligine birakacagim kendimi:))