Çarşamba, Mayıs 31, 2006

Blue Smoke


NY'da barbeku icin nereye gidilir? Hmm, cesit cok! Ama eger caniniz "rib" (kaburga) cekiyorsa listenin basina yazacaginiz bir yer Blue Smoke! Tam adresi, 116 East 27th Street New York. Park Avenue ile 27. cadde kesisimine yakin...

Biz sirketten birkac kisi gittik. Arkadaslardan bir tanesi 3-5 kere gitmis, cok ovdu. Blue Smoke, "Union Square Hospitality Group" adinda girisimci bir grubun NY'da actigi 5 kaliteli restorandan biri. 2002'de acildiktan bir yil sonra , Citysearch tarafindan yilin en iyi caz klubu ve en iyi barbeku yeri secilmis.

Tipik 4 tip rib sunuyorlar, o gune ozgu bir tip daha vardi. 6 kisiydik, hepsinden ismarladik. Daisy May'in Memphis Dry Rib'lerine dadandigim gunlerden beri (Yarin sirkete 40 Wall Street'teki Daisy May'den catering yaptiracagiz, bakalim mid-town'daki kadar guzel miymis).) baskasina donup bakmisligim yoktur ama daha once gelen arkadasin onerisine uyup "St. Louis Spareribs" istedim. Eti "juicy" (bunu nasil cevirecegimi bilemedim) sevenlere tavsiye ederim. Digerlerini de denedim, hepsi iyiydi ama bu benim damak tadima en uygun olani idi!

Yine bu gruba ait restoranlardan biri Union Square Cafe, 1997-2002 yillari arasinda 6 yil arka arkaya, sonra 2004'te bir kere daha, restoranlari degerlendiren Zagat'in 1. numarasi olarak bir rekor kirmis!

Amma ve lakin eger Steak ("biftek") yemek istiyorsaniz, benim bir numaram hala Keens Steakhouse! NY'daki en iyi en iyi 3 steakhouse'dan biri. 2 kisi gidip Porter House ve yanina da Kremali Ispanak ismarlayin, pisman olmazsiniz :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaburga diyince aklima Tavaci Recep Usta'daki kaburga dolmasi geldi aklima. Bir ara gidip tekrar yemek lazim. Bu mekanlarin hepsini aklima not ediyorum. Ilerde lazim olur (insallah) :)