Salı, Mayıs 23, 2006

YE # 11 - Balik


Denizden ne ciksa yer misiniz? Ben yerim valla:) Duyan da her gun balik yapiyorum zannedecek. Is pisirmeye gelince elli tane bahanem hazir tabi. Bunlarin en cok kullanilani da guzel balik tarifimin olmamasi. Iste bu bahaneyi ortadan kaldirmak adina, bu ayki ye etkinliginin ev sahibesi olarak deniz urunlerini sectim. Formda olmayi iyice on plana cikardigimiz su yaz aylarinda saglikli ve hafif beslenmek icin baliktan daha iyisi olabilir mi? Herkesi bekliyorum, yoklama yapicam:) 19 Haziran'da sayfanizda yayinlayacaginiz tariflerin linkini o tarihe kadar bezenhn@yahoo.com adresine bekliyorum. Sayfasi olmayanlarin tarifini ve resmini hindistan cevizlerinde yayinlayacagiz. Haydi bakalim, pamuk eller mutfaga:))

9 yorum:

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

yaşasın, en sevdiğim...
buna katılmazsam ayıp olacak vallaha:))

Adsız dedi ki...

Az önce tatil maceralarınızı gülümseyerek okudum.Bizde eşimle geçen yaz Antalya dan başlayıp İzmire kadar bütün güney kıyılarını gezdik.Finike-kaş kalkan-demre-göçek-fethiye marmaris bodrum....Kaputaj plajına o uzun merdivenlerden inerek ulaştığımızda denizin ancak bu kadar güzel bir turkuaz rengine başka yerde sahip olamayacağını düşündük.Saklıkente gittiğimizde ise su seviyesi normaldi.Birde eğer gitmediyseniz phaselise uğramanızı tavsiye ederim.Antik bir kentin kalıntıları arasında denize girilebilen muhteşem bir yer.
Sevgiler
Özge

Bezen Hindistan dedi ki...

Dilaracim bir balik canavari olaraktan buna katilmazsan kulagini cekerim bak:))

Cok guzel bir gezi yapmissiniz Ozge. Onerin icin de tesekkur ederim, bir dahaki sefere gitmek icin listeye aldim hemen. Tam yerini bilmiyorum ama, yazabilirsen sevinirim.

FB dedi ki...

Bezencim, ben de katilmak isterim. Napicaz 19 haziranda yaptigimiz balik yemegini sayfamizda mi yayinlayacagiz tarifiyle birlikte. Himmm ne yapsam? Bu daha cok TR'ye hatta Ckale'ye yakisir ya...

Adsız dedi ki...

Antalya merkezden Kemer yoluna girdiğinizde Kemer ile Olimpos arasında bir ören yeridir Phaselis. Kemerden sonra 15 km.kadar sonra.Phaselis genelde tekne turlarının sık uğradığı bir yerdir.Ayrıca phaselisin deniz suyunun eski dönemlerde kozmetik amaçlı kullanıldığını okumuştum.Phaselise vardığımızda sufi müziği çalıyordu.Sufi müziği ile bütünleşen doğanın ve denizin güzelliği karşısında eşime sanırım cennete geldik demiştim.Umarım sizde benim kadar beğenirsiniz. Ayrıca eğer gitmediyseniz Olimposa ve çıralı yanartaşada uğramanızı tavsiye ederim.Hatta çıralıdaki pansiyonlardan birinde güzel bir ızgara Çupra yiyebilirsiniz. Olimpos ve çıralı deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı yerler olduğu için sit alanı.Bu yüzden akşamları sahilde ve bir çok yerde ışıklandırma yok.Hatta çıralıda akşam yemeklerimizide bahçede mum ışığında yemiştik.Sanırım phaselise bu yaz biz tekrar uğramayı düşünüyoruz. Kimbilir belki sizinle de karşılaşırız. (Phaselis ören yeri olduğu için girişi ücretli ve sanırım akşam 8.00 gibi çıkmanız gerekiyor.Yani konaklama imkanı yok. Birde Patara varki kumdan upuzun bir sahile sahip.Kalkan-Fethiye karayolunda, Kalkan'dan yaklaşık 10 km. sonra güneye döndüğünüzde 10 Km.'lik Patara yoluna girersiniz. St. Nicholas'ın yani noel babanın doğum yeri olduğu için de ayrı bir öneme sahip.)Bu arada balığı çok seven biri olarak etkinlik konusu olarak balık yemeklerini seçtiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.Tariflerin hepsini takip edeceğim.
Sevgilerimle
Özge

Bezen Hindistan dedi ki...

Figencim, yapacagin bir (veya birkac, sayi sinirlamamiz yok:)) balik yemeginin fotografini ve tarifini 19 Haziranda sayfanda yayinlaman, ve bana linkini gondermen gerekiyor. Sonra ben tum tarifleri derleyip sirayla yayinlayacagim.

Bilgiler icin cok sagol Ozge. Phaselis'i oyle guzel anlatmissin ki Turkiyeden yeni gelmis olmamiza ragmen atlayip tekrar gidip bahsettigin yerleri goresim geldi. Biz Turkiyeye iki yilda bir gidiyoruz, umarim bir dahaki sefere buralari da gezebiliriz. Balik etkinligimize katilmayi dusunmez misin? Bunun icin bir blogunun olmasi gerekmiyor.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

bizim aile anne tarafi grit adasindan gelme dayilar balik delisi annem rahmetli denizden babam ciksa yerim derdi ee rahmetli babamda deniz mahsulerini cok seven birisiydi ve her yil focada bizi cocukken tatile gorur ve focanin guzel bir koyunda eski bir yunan evinde kalirdik o siralarda tabi dayilar abimler bu arada soyleyim 4 erkek 5 kiz iz ozamnlar tek iki ablam evli ve bizler yasinda torunlar var onlarda malum kalabalik buyuk bir aile dayimlar balik avina giderlerdi kasa ile hic unutmam baliklar gelirdi eve kizart babam kizart hele ben sicak sicak tabaktan calmasina bayilirdim..
tahmin ediyorum bu sitede ayin 15 inde cok balik gorucem izmirden grip bakmaya calisicam sizlere ayin sonunda kendi siteme koyacagim baliklari hatta mumkun olursa kendi ellerim ile tuttugum baliklari gostericem herkeze iyi balik yemekler dileyim cok eylenceli olucak bu fikiri cok iyi dusunmussun tebrikler...

Adsız dedi ki...

bezen yurtdisinda yasayip balik severlerin gazabina ugruyacaksin bu 'balik' olayini secerek =) ben bi kac sayfada Turkiyeden o guzelim baliklarimizin resimlerini koyanlara kizdiydim mesala burda bulup yemek imkansiz oldugundan, ama benim gazabimdan kurtuluyorsun cunku haftaya Turkiyedeyim =)

Bezen Hindistan dedi ki...

Tarifleri ayin 19'unda yayinlamaya baslayacagim Asya. Katilamazsan dondugunde senin sayfandan okuruz tariflerini:)

Iyi tatiller Cem:) Bol bol balik da yersin artik gitmisken, bizi anarsin:) Ben bizim balik tariflerini burdaki baliklara uyarlayip yapmaya calisiyorum arada, fena olmuyor.