Cumartesi, Mayıs 13, 2006

Paragliding


Bu seferki Fethiye tatili bircok ilkten olustu bizim icin. Paragliding ve yelken de bunlardan. Once paragliding. Son iki yildir her tatile cikisimizda yapalim diye karar verip sonra bir sekilde bir turlu gerceklestiremiyorduk. Aslinda bu sefer de olmayacakti az daha. Ankara ve Trabzonda biz oralardayken hava isinmak bilmedi, gunesin yuzunu Fethiye,de gorduk ancak. Orda da ilk uc gun gayet gunesliydi. Hadi yarin paragliding yapalim diye karar verdik, aksamdan aradik yerimizi ayirttik falan, sabah bir kalktik ki her taraf bulut, disarisi serin, gunesten eser yok. Hava kapali oldugu icin iptal edilebilirmis.

Bizim ucusa yaklasik iki saat vardi o sirada. Belki acar, acar acar, ama niye kapali ki zaten canim, sanki su kosede acti biraz diye diye cama yapisip gokyuzunu kontrol ettik bir sure. Sonra da olursa olur olmazsa da naapalim artik diyerek bulusma yerine gittik. Korktugumun aksine bizi almaya da geldiler. Yukari cikalim orda bakariz dendi. Bu arada da hava yavas yavas acmaya basladi hakkaten. Oludeniz'e gittik ve orda islemleri yapip araba degistirip yukari cikmaya basladik. 1700 m'yi donerek giden daracik ve bozuk bir toprak yoldan ciktik. Yol fazla dardi bizce, ucurumunun tam kenarindan gidiyormusuz gibiydi yol boyu. Hani o yolu tekrar kamyonetimsi araclarla geri inmektense atlayarak gelmek cok daha guvenli:))

Yolda durup tulumlarimizi giydik. Yukari ciktik, ikiserli ekiplere ayrildik ve ucus hazirliklari basladi. Tulumlarin diz kisimlarinin yirtik pirtik olmasi kafamizda soru isaretleri uyandirsa da onlarin iniste ayaga kalkilmasi gerektiginde korkup da kalkmayanlar yuzunden olduguna ve onlarin dediklerini uygularsak hicbir sorun cikmayacagina cabuk ikna olduk:))

Oludeniz'in paragliding icin dunyanin sayili yerlerinden biri oldugunu onceden duymustuk. Yolda ucus ekibiyle sohbet ederken son zamanlarda bu konuda sorunlar yasandigini ogrendik. Onlarin anlattigina gore, onceden Cevre Bakanligi'nin denetimi altindaymis oralar. O zaman duzenli bakim yapiliyormus, yollara bakiliyormus, yukaridaki tuvaletler iyi calisiyormus, hersey daha duzenliymis ve ucus icin odenen giris ucreti de 12.5 ytl imis. Daha sonra bu isler ihale ile ozel bir sirkete devredilmis ve hersey kotuye gitmeye baslamis. Tuvaletlerin calismasini birakin su bile yok. Yollara bakim yapilmaz olmus, ucus ucretleri de 50 ytl'ye kadar cikmis. Oyle olunca protestolar baslamis, gelenlerin sayisi iyice azalmis, kafileler yeni rotalar belirlemeye baslamis kendilerine. Bunun uzerine fiyatlar 25 ytl'ye inmis ama hala alana hic bakim yapilmiyormus. Hakkaten oyleyse cok uzucu gercekten.

Cok guzel bir deneyim oldu. Ilk basta bulutlarin arasindan gecip ardindan acikliga ciktik. Manzara muhtesemdi. Yaklasik 1 saat surecegini saniyorduk ama Adil yarim saatte ben de 40 dakikada asagi indik. Kalkista da iniste de hic sorun yasamadik. Cok sevdik bu isi. Adil yukarida bol bol resim cekti. New Jersey'de de var midir acaba? Donunce arastiracagiz:))

Yarin sabah eve donus yolculugumuz basliyor. Artik yelken ve diger aktivite izlenimleri eve dondukten sonra...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Manzara muhtesem! Gercekten unutulmayacak cinsten bir ani edinmissiniz kendinize. Bu arada Adil niye 10 dakika once indi? Tez canli Karadenizli oldugu icin mi :) Eminanim agirlik farkindan ise ben herhalde 1 saatte ancak inerim yorumunda bulundu :-)
-Mourad

Adil Hindistan dedi ki...

Hocam, bana kalsa inmezdim de bizim hoca aceleci cikti. Spiral denen bir nane var. Done done asagi iniyorsun. Cok keyifli bir sey aslinda ama bu uyaniklar bunu irtifa kaybedip ucusu kisaltmak icinde kullaniyorlardi sanki.

Kendin yapmak istersen de zor bir sey degilmis galiba. Acep var mi NJ taraflarinda diye bir bakicam. 10saat ders almak gerekiyormus sanirim...

Adsız dedi ki...

balayı tatilimizde burdaydık bakınca anılarım tazelendi 10 gün kalmamıza rağmez gezmeye yetmemişti inşallah bu sene yine gitmek istiyoruz cennet gibi harika biyer