Pazar, Mayıs 14, 2006

Galatasaray ve Trabzonspor'a Tebrikler

2 hafta once Turkiye'ye vardigimizda Trabzonspor - Fenerbahce macini yakalayabilmistim. 3-2 yenildik ama cok guzel bir mac seyrettik. Hemen 2-3 gun sonrasinda da Besiktas ile oynadi Fener ve nerdeyse kazaniyordu. Iyi futbol oynuyorlar, Galatasaray'i da yendiklerine gore sampiyonlugu hak ettiler, alsinlar diyordum.

Taa ki bugun gazetelerde bazi Fener taraftarlarinin Denizli macina giderken kavga cikartmasi ve ayirmaya calisan birinin bicaklanmasi olayini okuyuncaya kadar. Fanatizme karsiyim. Trabzonspor'u tutarim ama taraftari taskinlik yapinca kizarim. Bu olayi okuyunca icimden, "bu taraftar sampiyonlugu gormesin, bir cana kiyacak kadar gozu donmus bu insanlar bu mutlulugu hak etmiyor" dedim. Rasyonel bir dusunce olmadiginin farkindayim (Bezen de Fenerli) ama olaya acaip kizdim. Herhalde bu insanlara birini oldurmek aci vermiyor...

NY'a inerken kaptan pilot beklenen anonsu yapti: "Fener Denizli ile 1-1 berabere kaldi. Galatasaray, Kayseri'yi 3-0 gecti ve sampiyon oldu". Buyuk bir alkis koptu. Tebrikler Galatasaray!

Bizim takim da Besiktas'a yine bir 90.dk golu ile 2-1 yenilmis ama Galatasaray Kayserispor'u yendigi icin 4. olmus ve UEFA'ya gidiyormus. Besiktas'i yenip 3. olmalarini yeglerdim ama saglik olsun.

Hiç yorum yok: