Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Trabzondayiz...


Pazartesi sabah Ankara'dan THY 06:50 Trabzon ucagina bindik. Maalesef, diger havayollari Trabzon'a ucmuyor, THY'de sadece boyle erken bir saatte ucuyor :( Turkiye ici ucuslari seviyorum. Binis, inis merasimi ucustan daha uzun suruyor.

Trabzon'da tipik bahar havasi; yagmur ciseliyor. Kapkara bulutlardan gunesin yuzunu gosteremedigi, 10-15 derece arasinda gidip gelen soguk bir hava. Taksi ile "Moloz"a geldik ve Vakfikebir otobusune bindik. 5-6 yildir once baslayan Karadeniz otoyolunun yapimi hala devam ediyor. Vakfikebir - Trabzon arasi 45 Km, ama henuz cift yol gidis-gelis bitmemis.

Yolda takim elbiseli 45-50li yaslarinda 5-6 kisi bindi. Birbirlerini taniyorlarlardi. "Egitim yonetmeligi degismis, sozlu kalkmis...", dedi biri. "Internet'ten indiririz", dedi digeri. Ogretmenmisler. Dersler saat 9 gibi basliyormus. Trabzon'da oturup, Vakfikebir'de ogretmenlik yapiyorlarmis. Son binen ogretmenin ceketinin ustunde, sirtinda bir ari oldugunu farkedip uyardim. Diger bir ogretmene "Ari varmis, alsana sirtimdan" dedi. Hafif bir silkeleme ile dusurduler. Sonraki 5 dk. ariya zarar vermeden camdan disari atmaya calistilar. Icimden bravo dedim ogretmenlere! Iyi ki boyle ogretmenlerimiz var!

Yanda resmini gordugunuz yemegin adi "kuymak". Icinde tereyag, misir unu, su ve 'tellenen' bir peynir var. Ben kucuklugumden beri cok severim. Bezen de burda tatti ve cok sevdi. Dolayisiyla annem her gelisimizde yapiyor bize:)

Internet durumlari biraz kirik. Maalesef BlackBerry burda cekmiyor. Ama bizim apartmanda Trabzon usulu ADSL var. Yani birine ADSL cekilmis, sonra kablo ile tum apartmana dagitmislar :) Wireless Router getirmistim kardesime. Onu ust kattaki ogretmen komsumuzun baglantisina taktik, biz de baglandik :)

Bugun sabah, "peynirli" (pide) istedik. Trabzon'un Peynirlisi gibi yok netekim. Son iki gundur yagmur yagiyordu, bugun nihayet durdu da cikip biraz dolasabildik. Iskeleye yuruyup, dolgu calismalarini vs. resimledik.

Hayatimin ilk 17 yilini gecirdigim Vakfikebir'den 88'de ayrildiktan sonra hemen her yil bir kac gunlugune geliyorum. Yavas yavas tanidigim insanlar azaldi. Okul arkadaslarim Turkiye'nin dort bir tarafina dagildi. Hemen hepsinin izini kaybettim.

Ancak, taa ilkokuldan lise sona kadar birlikte okudugumuz sevgili dostum Emine Leyla Kuleyin, avukatlik egitimini bitirdikten sonra Vakfikebir'e donup bir ofis acmisti. Ona ugradik. Cayini ictik, sohbet ettik. Bu aralar sikca duydugumuz kredi kartlari borclari konusunu bir de isin icindeki bir avukatin bakis acisindan dinlemis olduk. Belki memleket donusu izlenimlerimizi ozetlersek, bunlari da aktaririz.

Sabah erkenden, Ankara’ya donus yolculugu basliyor…

7 yorum:

Adsız dedi ki...

siz demek karadenizliydiniz bezen =) aslinda adil'in yuz yapisini ozelikle gozlerini benzetiyordum karadenizlilere (simdi diyormusun adil karadenizli deyilki.lol)

ben karadenizde en cok rize yoresine hayran kalmistim.

bu arada pide resmi ile beni oldurdun bezen =) cankayada bir 'samsun pide evi' vardi, karadeniz pideleri yapardi bilmiyorum hala duruyormu ama orasi karadenizden gelen peynir, tereyag, kavurma ve diyer malzemelerle yapardi pidelerini.

adsl olayida guzel, bizim turkler kivrak zekalariyla her zaman isin ucuzunu bulup bir sekilde paylasmayi severler =)

neyse, ben sizin gidisinizi kacirdigim icin size iyi yolculuklar dileyemedim ama donusunuzu kacirmadan simdiden size kazasiz-belasiz bir yolculuk dilerim donusunuzde.

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

heyoo... gelin gelin.. 4 gözle bekliyorum:))

Adsız dedi ki...

Merhaba! Bugün sizinle olmak benim için çok özeldi.Günüm güzelleşti sayenizde.Umarım en kısa zamanda tekrar bir araya gelebiliriz.

Vakfıkebir'i sizin izlenimlerinizden yaşamak ilginçti...Kuymak ve peynirli pide çok güzel gönüyor...Dünyaaaaaca meşhur ekmeğimizden de heryerde bahsedin lütfen...:-)Hatırı kalmasın dimi?!...

Söylemeden geçemeyeceğim,daha zayıf çıkmalıydım resimde,neyseee!..:)
Makine de ayarlar hatalı galibaaa!..Yok canım ne galibası eminim hatalı..:))

Şimdiden iyi tatiller ve iyi yolculuklar diliyorum...görüşmek üzere...sevgilerimle...Leyla

Adsız dedi ki...

Deneme

Adsız dedi ki...

E soyleseydiniz ya kuymak sevdiginizi daha once. Bizim annaneler arada yaparlar. Nutley usulu :) Bu arada ilginctir.. Rize'nin batisinda Kuymak'a Muhlama deniyor diye biliyordum!!
-Mourad

Adil Hindistan dedi ki...

Hah evet yaa *Muhlama*! Ben de buna baska bir sey daha diyorlardi ama neydi diye hatirlamaya calisiyordum yazarken cikartamamistim. Sagol Murat'cim.

Cem, yaziyi ben yazdim yahu Bezen degil :)

Adsız dedi ki...

tatilde aldigim temiz havanin etkisi sanirim =) sarhosluk misali ben ciddi ciddi bezen yazdi sandiydim Adil, sen genelde isin teknik bolumlerini anlatirsinda =)