Çarşamba, Mayıs 17, 2006

Tatilden Kalanlar


Kurkcu dukkanimiza geri donduk, artik yeniden Rutherford'dan bildiriyoruz:) Tatil guzel ve kisaydi her tatil icin soylenebilecegi gibi. Ama islerimi biraktigim yerden devralip tatil oncesi temposunda calismaya donunce sanki hicbir yere gitmemisim, hep burdaymisim gibi hissetmeye basladim:)) Arada kaynayip gitmeden kalan 1-2 animizi da ekleyelim simdi. En son yelkende kalmisiz. Fethiye fatihimiz sevgili Tolga Fethiye'nin hakkini veriyor valla. 2 yil onceki son ziyaretimizden bu yana bir yelkenli edinmis, kucuk, 2 kisilik. Bu konuda tamamen bilgisiz ve terminoloji cahili oldugumu belirteyim once, uyarmadi demeyin sonra:)) Hazir Tolga'nin yanindayken sorup ogrenseydim birkac sey di mi ya, dar alanda suya dusmeme cabalari icinde hic aklima gelmedi valla:)

Gun bulutlu baslamisti ama oglene dogru bulutlar yerini gunese birakmisti artik. Paragliding'den erken dondugumuz icin ogleden sonraya da yelken programi koyduk, sportifligimiz tavana vurdu o gun:) Marinaya indik. Yelken diger buyuk teknelerin arasinda kalmis, onu ordan cikartmak gerekiyor. Ne nasil yapilir en ufak bir fikrim yok tabi, yardim etmeyi gectim engel olmamaya calisiyorum. Tolga dengeli durmamiz gerektigini, bir yana fazlaca kayarsak suya devrilecegimizi soyledi. Dengeyi bozmayacagim ya her adimi saatlerce dusunerek atiyorum. Buyuk tekneden bizim minik yelkene inmem bir samataydi zaten. Yelken yanastirilamadi bir turlu, ben de dengesiz olacak diye adim atamiyorum falan derken neyse sonunda suya dusmeden yerimi aldim. Bir kisim medya an be an goruntulemis bunu, butun kabileye izlettirecek sanirim, cok egleniyo konu acilinca:) Acilirken 1-2 ufak problem daha yasadiktan sonra sonunda hersey kontrol altina alindi, ben de rahatladim, iyice kaptirdim kendimi hatta sonrasinda, kaptandan gecer not bile aldim:)) Fazla ruzgar yoktu ama yine de cok eglenceliydi. Ikinci turda benim yerimi Adil aldi, ruzgar daha iyiymis onlar gezerken.

Tolga'nin arkadasi Hanzi ile tanistik marinada. Hanzi Alman. 6 yil once kendine bir tekne ararken gordugu bir satilik tekne ilani uzerine daha once adini bile duymadigi Izmir'e gelmis, ordan da tamirine yardim ettigi bir teknenin sahibinin Fethiye'yi gorme teklifini kabul edip pesisira kendi teknesiyle Fethiye'ye gelmis ve o gun bugundur Fethiye'de yasiyor. Ne guzel di mi.

Donuste aksam yemegi icin hazirlanirken elektrikler kesiliverdi. Disari cikinca gorduk ki tum ilcede kesilmis. Ama halk aliskin sanirim, dukkanlarin cogunda lux lambalari cikivermisti ortaya. Ertesi sabaha kadar gelmemis. Bolgede o kadar uzun sureli kesinti olmadigi icin birkac komplo teorisi de uretilmis ama bilemiyoruz artik neydi sebep.

Hizlica yenen aksam yemeginden sonra kendimi Ankara'ya donus otobusunde buldum (bak gene aklima geldi simdi, niye Dalamandan Ankaraya ucak yok yaaa). Ertesi aksam da Adil geldi. Adil Izmir uzerinden geldi, direk ucak bulamayip Istanbul aktarmali ucmak zorunda kalinca sure olarak otobusten pek asagi kalir yani olmamis yolculugunun. Son alisverisler, arkadaslarimizin bazilariyla bir araya gelmeler, gelemediklerimizle telefonda gorusmeler, bavul hazirlama falan derken son iki gun uctu gitti zaten. Bu hizli surec icinde Cafe Kafa'da nargile keyfi asla ihmal edilmedi ama. Kardesim surekli oraya takiliyormus, o goturdu bizi de oraya. Ankara'da olup da Kafa'ya gitmedigimiz gun olmadi sanirim, aksam saatlerinde orda olan ortaklarindan Cem'le kanka olduk nerdeyse:) Eskiden Misir'a gidiyorduk nargile icin, Cafe Kafa da ona oldukca yakin bir yerde ve ortamini daha cok sevdigimiz icin Misir'i bir anda terkettik:)

Bu tatil de boyle bitti iste...

5 yorum:

acupofcaffein dedi ki...

Merhaba Bezen ve Adil,
Maceralarınız süpermiş. Darısı bizimde başımıza :-)
Bende catamaran denemiştim. Acayip eğlenceli,yelkenliden biraz daha hızlı ve yelkeni üzerine yaklaştırınca, başını suya sokabiliyorsun bunun keyfini anlatmam imkansız(Thomas Crown Affair'de fazla çekip devirmişti PB amcam :-)) Gelelim paragliding'e Rochester Area Flyers'a sorabilirsiniz !!
İyi eğlenceler... selamlar...

Bezen Hindistan dedi ki...

catamaran da cok eglenceli gorunuyor arzucum. paragliding bilgisi icin cok sagol, arayip bilgi alacagiz oradan.
sevgiler

acupofcaffein dedi ki...

Merhaba Bezen...

Nazik Davetin için teşekkür ederim. Bende sizlerle tanışmayı çok istiyorum...
Amerikaya Eylül veya Ekim gibi gelmeyi planlıyorum. Türkiyede yaz keyfi bambaşka oluyor...:-)
selamlar..

Bezen Hindistan dedi ki...

harika, buralar sonbaharda cok guzel oluyor:))

Adsız dedi ki...

ah canım balayında fethiye ölüdenizdeydik öyle güzel anlatmışsınki anılarım canlandı yinede oralar anlatılmaz yaşanır diyorum çünkü hangi güzeliiğini anlatıcağını şaşırıyor insan sanki cennetten bir köşe. bu senede Antalya Kemer'e gidiyoruz bikaç gün sonra ordayız bakalım oralar nasılmış kucak dolusu sevgilerimle iyi akşamlar