Pazartesi, Mayıs 29, 2006

Yilin Ilk Piknigi - Yihuuu:)


Tatilden doneli iki hafta olmus, inanamadim. Iki gun once gelmisim gibi hissediyordum ben halbuki. Nereye gitti bu iki hafta hic anlamadim. Zamanin bu kadar cabuk gecmesi rahatsiz ediyor beni bazen. Yapmak istediklerime yetisene kadar yil bitiveriyor. Ama ama diye kalakaliyorum. Blogu bile guncelleyememisim nerdeyse bir haftadir, hic farkinda degilim o kadar zaman gectiginin.

Tam bunlari yazarken disarida bando sesi duydum, aaa yuruyus bu saatte miydi diye disari firladim. Bugun Memorial Day - Anma Gunu. Tatiliz dolayisiyla:)) Boyle gunlerde kasabamizda hep gecit torenleri oluyor. Bizim apartman da yol ustunde oldugu icin on tarafa cikip kenarlara oturup izliyoruz. Kacta baslayacagini bilmiyordum, genelde yollari kapatiyorlar baslamadan bir sure once. Sabah disaridaydim ve ben donerken yollari kapatmamislardi henuz. Daha vardir baslamasina diyordum, hatta cay yapacaktim kendime yuruyusu izlerken icmek icin ama yanilmisim. Ben bandoyu duyup da apar topar ciktigimda yuruyusun yarisi bitmisti nerdeyse. Neyse, birazdan toplanma yeri olan parka gider biraz da orda resim cekerim belki.

Yaz tam olarak geldi buraya. Hatta agirligini birdenbire hissettirerek geldi. Son birkac gunku havaya bakinca bu yaz cooook zorlu gececege benziyor. Simdiden cok sicak, nem de hissettirmeye basladi kendini. Daha Hazirana bile girmedik yahu. Cuma aksami Eda-Murat Kilic bizdeydi. Ne zamandir izlemek istedigimiz Capote'yi seyredelim dedik. Havalar ilik sicak arasi gittigi icin klimayi da takmamistik henuz. Aksam o kadar sicak ve nemli oldu ki filmi her birimiz bir yere serilip bozulmus plak gibi cok sicaaaak diyerek izledik. Uyku da pek keyifli olmadi haliyle o aksam. Sabah ilk is klimayi taktik, artik rahatiz.

Cumartesi icin piknik planimiz vardi. Mangal sezonunu acma vakti gelmis. Cumartesi daha sabahtan nem hissettiriyordu kendini ama, bir de Cuma gece yagan yagmur yuzunde cimler henuz kurumamistir diyerek Pazara erteledik piknigi. Ama bu o gun de mangal yapilmasina engel olmadi tabi. Balik ye etkinligi icin ilk denememizi Eda ve Muratin bahcedeki mangalinda yaptik. Emine ve Murat da geldi. Hava da bizden yanaydi o aksam, balik, salata ve sarap uclusu harikaydi. Yemek sonrasi film seyrederiz diyorduk ama hava oyle guzel sohbet de oyle keyifliydi ki kimsenin aklina kalkip da iceri girmek gelmedi.

Piknik sezonu acilisi icin Ringwood Eyalet Parki'ni sectik. Cok buyuk bir park orasi, birden fazla piknik alani var. Biz Shepperd Golu'nun yanindaki yere gittik. Daha oglen olmamisti gittigimizde ama yine de bayagi kalabalikti. Mangalcimiz Engin basina nasil bir is aldiginin farkinda mi bilmem ama bundan sonraki tum pikniklerde mangalci olma olasiligi cok fazla:)) Cok guzel pisirdi herseyi, biz de afiyetle yedik. Ogleden hemen sonra park iyice doldu, artik masa falan kalamdigi icin yerlere ortu serip yayilanlar da vardi. Bir ara cevremizdeki tum mangallar ayni anda yakilinca dumandan zehirlenecegiz falan zannettik hatta:)

Shepperd Lake kucuk bir gol. Bir kenarina kumsal yapmislar, isteyenler orada gunesliyor ve yuzme icin ayrilan alanda yuzebiliyor. Ayrica kayik veya su bisikleti kiralayip golde gezinebiliyorsunuz. Ben gitmisken biraz da yuruseydik dedim ama yemekler, sicak falan derken kimse yanasmadi. Onu bir baska haftaya biraktik artik. Onumuzdeki iki haftasonu iki piknik/mangal daha var, sezonu hizli actik bu sefer:))

4 yorum:

Alev dedi ki...

merhaba Bezen

Shepperd Lake tam olarak neresi? COk begendim. Eger bizim buralara yakinsa gitmek isterim :)

Bezen Hindistan dedi ki...

Merhaba Alev,

Shepperd Lake Ringwood Park'in icinde. Ringwood State Park'in adresi: 1304 Sloatsburg Rd, Ringwood, NJ 07456. Biz directionlari mapquest'den alip gittik. Parka girdikten sonra shepperd lake tabelalarini goreceksiniz. Hangi townda oturuyorsun? Burdan gitmek yaklasik 45 dakika suruyor.

Sevgiler
Bezen

acupofcaffein dedi ki...

ahhh ahhh... Bezen...
Bazen düşünüyorumda acaba hangi insan daha mutlu, çok görüp de, gördüklerine özlem duyan ve daha fazlasını isteyen mi, yoksa dağların arkasını hiç görmemiş insan mı? :-((

Bezen Hindistan dedi ki...

Cok gorup daha fazlasini isteyen ve bunu da gerceklestirebilenler en mutlu olanlar sanirim Arzucum. Bilmedigin seyin acitmadigini dusunursek onlarin arkasindan da oldugu yerden, icinde bulundugu durumdan baskasini bilmeyen, daha iyisi olabilecegini aklina bile getirmeyenler geliyordur herhalde.