Çarşamba, Ekim 12, 2005

Film: Amityville Horror

Heyecanla bekledigim film gecen hafta geldi ve hemen izledim ama yazmakta hic de acele etmiyorum goruldugu gibiJ Filmi iki kelimeyle ozetleyebilirim: hayal kirikligi ve muz kabugu! Sen haftalarca bunu bekle ve gele gele cook klise bir hayaletli ev filmi gelsin! Film gosterime girdigi siralarda gercek bir olaydan alindigi belirtiliyordu sik sik. Ev, halen Long Island, NY’da Amityville kasabasinda. Amityville Tarih Toplulugu’na gore ev eskiden yerlilerin rakip kabile yerlilerini olume terkettigi ve gomdugu bir yerdeymis. Bu konuyla ilgili cok cesitli web siteleri var. 70’li yillarda evde oturanlarin basina gelenlerin ve islenen cinayetlerin sebebinin evdeki kotu ve bilinmeyen guclerden mi yoksa basitce insanlarin icindeki kotulukden mi kaynaklandigi konusunda bir uzlasmaya varilamamis henuz. Bir kisim bu olaylarin dogruluguna tamamen inanip kanitlari yeterli bulurken diger bir kisim da bu hikayenin de uydurma (hoax) oldugunu, tum ailesini oldurup kendisini karanlik guclerin etkiledigini ortaya atarak bu tartismalarin baslamasina yol acan kisinin ve cevresindekilerin ortaya sahte kanitlar koyarak inslanlari etkiledigini savunuyor.

History Channel’in bu evle ilgili olarak hazirladigi iki dokumanter var: Amityville: Horror or Hoax ve Amityville: The Haunting. Daha once de birkac kere cevrilen ve kitabi da olan bu filmi ben hic begenmedim. Ama bulabilirsem History Channel’in bu konudaki belgesellerini izlemek istiyorum. Belgeselleri cok guzel ve objektif oluyor cunku. 5/10

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Herhalde siz ilk cevrilen version'i izlediniz bu olayin, astigin posterden yola cikarak.

2005'de cevrileni'ni ben izledim ve oyle insani koltugunda SIRILSIKLAM yapacak kadar heycanda(korkudan) terletecek bir gucu olmadigi gibi birde olayin gercekciliginede pek inandirmiyor ama yinede bazi sahnelerinde insani yerinden hoplatiyor =)

Eger hala izlemediyseniz sizlere Open Water'i oneririm. Oda gercek bir olayi anlatiyor. Oyle buyuk paralarin harcanip yapilan bir film degil ama gercekten yasanmis bir olayi ekranlara tasiyarak insanlara o olayin sanki icindeymis gibi yasatan filmlerden bir tanesi.

Bezen Hindistan dedi ki...

2005 versiyonunu izlemistik aslinda, yanlis posteri koymusum demek, hic farketmemistim:) tesekkur ederim soyledigin icin, onu degistireyim. Bu filmi sinemada seyretmeyip aylarca dvd'sinin cikmasini bekledigim icin fazla beklenti icindeydim, sanirim oyle olunca da hayal kirikligi oldu benim icin.

Open water'in da gercek bir olaydan alindigini bilmiyordum, izlenecekler listeme ekledim. bu tur filmler ilgimi cekiyor. Tesekkur ederim onerin icin.