Cuma, Eylül 02, 2005

Film: The Motorcycle Diaries

The Motorcycle Diaries (“Diarios de motocicleta”)

Cuma aksami Clifton Commons’daki Chevys de arkadaslarimiz Eda ve Murat Kilic cifti ile aksam yemegimizi yedikten sonra, onlarin evinde film izlemeye karar verdik. Netflix’den getirtmek icin aylardir kuyrukta bekledigimiz The Motorcycle Diaries o gun elimize ulasmisti. Onu izlemeye karar verdik.

The Motorcycle Diaries, Che Guevara (tam adi Ernesto Guevara de la Serna) ve yakin arkadasi Alberto Granado’nun Guney Amerika seyahatlerini anlatan oldukca etkileyici bir yol filmi. Tip egitimini tamamlamak uzere olan Ernesto ve bio-kimyager arkadasi Alberto, Arjantinden Venezuelaya dogru Alberto’nun kirik dokuk motorsikleti ile yola cikarlar. Fazla parasi olmayan iki arkadas yari ac yari tok bazen sokakta bazen cevredeki zengin ciftliklerin ahirlarinda yatarak basladiklari yolculuklarina motorsiklet bozulunca yaya devam etmek zorunda kalirlar. Ama kendilerini unlu doktorlar olarak tanitip karsilarindakileri buna inandirmaya baslayinca yolculuk kosullari biraz daha duzelir.

Yol boyunca gectikleri Sili ve Peruda gordukleri sefalet, yoksulluk ve parasiz koylulerin zengin ciflik sahipleri karsisinda ezilmeleri ve haklarini hicbir kosulda arayamamalari Ernesto’yu cok etkiler. Yolculuklarinin son duragi olan Venezuela’ya vardiklarinda bir hastanede is teklifi alan Alberto orada kalmaya karar verir, Ernesto ise hayatinda buyuk degisiklikler yapmanin esigindedir. 8/10.

Hiç yorum yok: