Pazar, Eylül 18, 2005

San Gennaro Festivali



Engin'e turist rehberligi yapayim diye isten aldigim izin sona erdi. Bu ise de en cok Engin sevindi.

Saniyorum bunda uyumaya mi geldin diyerek sabah 9'dan itibaren basina dikilmemin (o tatildeyken en az 11'e kadar uyumayi sever) ve bu sehir metroyla gezilmez diyerek butun gun ordan oraya yurutmemin de etkisi var :) Bundan sonrasini haritasi ile kendi gezecek.

Beraber gezdigimiz sure icinde gormeyi cok istedigi Times Square'in yanisira downtown'in buyuk kismini da gezmis olduk. Bu arada Little Italy'de her yil yapilan San Gennaro Festivali'ne denk geldik. Gec bir saatte gitmis olmamiza ragmen cok kalabalikti. Buyuklukleri Engin'i cok sasirtan italyan sosislerinin de satildigi yiyecek icecek standlari, hediyelik esyalar, genel olarak cocuklara yonelik oyun standlari agirliktaydi. Biz gittigimizde canli muzik sona ermisti.

Ayri bir cadirin onunde 'yilan kadin'i gormek isteyenler siraya girmisti. Redpack salcalarinin satildigi standda bir de cark vardi, kirmizi renkli bolmeleri denk getirenler makarna sosu kazaniyordu. Bi de sansimizi deneyelim dedik, iki kutu domatesli makarna sosumuz oldu :)

Son birkac gundur hava cok nemli ve yagmurluydu, sansimiza o gun yagmadi da rahat rahat gezebildik.

Hiç yorum yok: