Pazar, Eylül 25, 2005

Eylul'un Son Hafta Sonu ve Infinity FX-35

Cuma gunu Higher kitabi bitti. Daha once kitapla ilgili yazdigim yaziya eklemeler/duzeltmeler yaptim az once. Yolda iAudio X5L'ye yukledigim kitaplara bakip , George Orwell'in 1984 kitabini dinlemeye basladim...

Aksam eve geldigim andan itibaren isteki bilgisayarima baglanip tum gun kafami kurcalayan ve bir turlu cozemedigim bir problemle ugrasmaya basladim. Teknik yazilari www.scorion.net'teki Ingilizce bloga yazdigim icin, sadece, gece 2'de nihayet sorunu giderip rahata erdigimi yazmakla yetinecegim :)

Cumartesi Bezen'le Engin, Manhattan'a, Central Park'a gittiler. Hafta sonu Manhattan'a inmek cekmedi. Bezen'in Rio Carbon'una bir turlu 1984'u aktaramadim. Rio Music Manager'in bir azizligi aslinda, daha once .wma formatinda yazarken sorun cikmisti, o gun bugundur hala ayni dosyayi atmaya calistigimi saniyor :(

Onun yerine, Edmund Morris'in "The Rise of Theodore Roosevelt" kitabini yukledim ve bisikletle dolasmaya ciktim. Bu sefer rampalarin daha az oldugu hizli bir guzergah sectim ama maalesef GPS sanirim kopru altinda trafik isiginda beklerken uydu baglantisini kaybetmis; ben farketmedigim icin geziyi kayit altina alamadim ama sanirim 25-30 millik surdu.

Hava kararirken, tekrar Belleville'den gecip Rutherford'a donmeye karar verdim. Ilkay Kazakci'nin apartmani yolumun uzerinde idi, isiklari yaniyor gorunce ayak ustu bir ugradim. Ilkay 'kotu bir sey yaptik, tahmin et' dedi. Epeydir, Samsung HDTV almayi planliyorlardi, tahminim oydu ama ondan da kotu dedi Ilkay. Bilemedim.

Meger bugun Infinity test surusu yapmaya gitmisler. Ilkay 'da benim gibi Infinity FX serisine bayiliyor. Gecen hafta Sibel "e gidip bir test surusu yapsak ya..." dediginde Ilkay, "sen bu pazarlamacilari bilmiyorsunl, test surusune gideriz arabayi alir cikariz..." demisti. Aynen oyle olmus :)

Aksam tekrar gorusecegimiz icin hava iyice kararmadan eve dondum, bir sure sonra da Engin ve Bezen'le birlikte Balkir Unur'de geldi. Turkiye'de biraktigimiz resimlerimizin epey bir kismini getirmis. 20'li yaslardaki resimlerimize baktik; genclik guzel bir sey :)

Ilkay'la yine "Gone With The Wings" iyi gider dedik. Acili Tavuk kanat, gogus filan istedik. Cilgin yedim! Arada araba ile ilgili detaylari da ogrendik. Eylul indiriminden yararlanip 39 ayligina parlak gumus renkte bir FX-35'i lease etmisler. Sexy bir araba! Teknoloji paketi, spor paketi vs. ile daha bir guzel olmus. 6 silindir, 280 beygir, 7.5" GPS ekrani, arka kameralar, teknik ozellikleri say say bitmiyor :) Hayirli olsun, yakisir!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Infinity FX-35 yazisini gorunce sizden bisey rica etmek istedim.

Bende su siralar yeni araba bakiyorum ve infinity fx35 serisi bircok kisi gibi benimde bayagi hosuma gidiyor, ozelikle test-drive yaptiktan sonra fakat fiatlari biraz el yakiyor. Ben 3 yillik lease olayina ayda 476 dollara anlastim ama hala imza atmadim. Birde Mercedesin son cikardigi suv hosuma gidiyor. Onunda ozelikleri guzel. Simdi geleyim ricama.

Sizin arkadasiniz okudugum kadariyla kiralamis bile bir infinity. Ondan benim icin sorarmisiniz memnunmu arabasindan ve o hangi lease'i kaca yapmis. En azindan o acidanda biraz fikrim olur.

Mesala ben Cherokee Jeep-Sport'u onermem eger almak isteyenlerin yollari highway'e surekli duserse.

Sehirler ici icin iyi speed limit 50 civari oldugundan ama o hiizin otesindeki hizdan sonrasinda bu jeep'in yapilis modelinden dolayi (kucuk ve alti cok yuksek) araba sarsiliyor asiri suratte ve virajlarda (ozelikle virajli koprulerde)korkulu anlar yasatabiliyor, ve devrilme tehlikeside cok yuksek.

Test drive'ni sehirler ici yaptigim icin bu jeep'in cok memnun kalarak almistim ama simdi elimden cikarmaya ugrasiyorum.

Neyse umarim arkadasinizdan kiraladiklari infinity hakinda bir bilgi alarak bana bildirirsiniz.

Simididen tesekkurler.

Adil Hindistan dedi ki...

Ilkay'dan Cevap:

FX35, daha cok spor araba gibi... sport package ile yol tutusu, akselarasyonu, gucu hissediyorsun..
technology paketi ile bir suru extra geliyor.. mesela lap top unu baglamak icin priz bile koymus adamlar ortaya... navigation, arka camera, yol bilgiaysari, lastiklerin ayri ayri havasini gosteriyor mesela.. birdvew navigation cok kullanisli ve hos bir update olmus..
sehir ici icin cok ideal... soyledigi fiyat ise normal sadece extra bir tech paketide alir ise O fiyata gayet iyi, tabi down payment etc.. gib faktorler var..
araba iyi benzin yakmakta yani 16-18 mpg..fakat luks bir arabadan ziyade spor bir arabaya daha yakin... oyle devrilme etc gibi bir hisse girmiyorsun bir kere yolun durumuna gore cekisi araba kendi belirliyor ve yol tutusu, ozellikle sport pakage ile cok iyi 20 inch lastik ve 265 size, ve sport suspansiyon olunca aklina devrilme gibi bir fikir gelmiyor ben 10 gunluk bayagi bir memnunum... cherokee ile karsilastirilmaz dahi... benim okudugum reviewler, mercedes, MDX, lexus 330 ve bunu karsilastiriyor.. FX , mercedes ile artilari ve eksileri ile basabas.. ben mercedes fikrine sicak bakmadigim icin infiniti dedim.. ben ayrica nissan i firma olarak tutmaktayim.. mercedes de ayni aksesuarlar ile FX den en az 10K fazla olur derim.. ayrica ben yinede FX derdim..

Adsız dedi ki...

Tesekkurler cevap icin.

Ben dusundum tasindim ve arabayi satin almaya karar verdim. 3 yillik kiralama ile cebimden 20 uzeri bir para gidecek ve sonunda tekrar yeni araba al yada kiralama durumuna dusecektim. Onada tekrar oyle para harca felan derken 5-6 yil sonra arabayi aldigim fiati zaten cebimden cikarmis olacagimi dusunerek arabayi satin alip uzun bir sure yeni arabaya ihtiyacim olmadan bununla yetinebilcegimi dusunerek satin almaya karar verdim.

Araba'yi bu arada sehirler arasi yoldada surme firsatim oldun ikinci test drive'da (ilkinde dealer'in kapanmasina yakin bir saat'e gitigimden bunu yapamamistim). Gercektende sizinde dediginiz gibi yolu kavrayisi ve gucu cok guzel.

Alacagim infinity'de touring package ve technology package var. Sport package'ci touring icinde geliyor. Tek o paket icinde degistirdigim icindeki metal doseme kisimlarini tahtaya cevirtmek oldu, test driver'i yaptigimda gorup beyendigim icin.

Mercedeside gittim denedim, infinity'e bindikten sonra o cok kaba kaliyor ve zaten benim gibi bekar birisi icin o cok fazla buyuk. 7 kisilik ici.

Sanirim bizler yinede sansliyiz bu kadar guzel arabalari uygun fiatlara kiralayip alabildigimiz icin. Turkiyede araba fiatlari ucuyor. Benim su siralar beyenmedigim liberty sport cherokee'yi bir turk gazetesinde gorup fiat sormak icin aradigimda 2002 modeli icin 30 bin euro istiyorlardi, buda yaklasik 40 bin dollara geliyor. Ben ise 2005 sifirini 25 bin kusur dollara aldiydim.

Neyse tekrardan tesekkurler bilgiler ve cevap icin, yenin infinity'niz hayirli olsun bu arada.